University of Derby, Iso-Britannia

Derbyn yliopisto on yltänyt maailman 50:n parhaan yliopiston joukkoon (Guardian University Guide 2015), sekä joiltain tutkinnoiltaan jopa 5.parhaaksi brittiläiseksi yliopistoksi. Derbyn yliopisto takaakin opiskelijalleen arvostetun tutkinnon ja korkeatasoisen opetuksen, runsaasti mielekkäitä vaihtoehtoja sekä juuri uusitut 150 miljoonan punnan tilat upealla kansallispuistoalueella Iso-Britanniassa. 

Laaja kurssitarjotin ja mahdollisuus yhdistellä eri tutkintosisältöjä houkuttelevat opiskelijoita. Derbyn yliopiston koulutustarjottimeen kuuluu   taiteen, liiketalouden, kasvatustieteen, teknisten alojen, terveys- ja hoitotieteiden, oikeus-, humanistisen- ja sosiaalitieteiden ja luonnontieteiden opintoja.

Kansainvälisessä yliopistossa opiskelee 1700 ulkomaalaista opiskelijaa yli 100 eri maasta. Derbyn yliopistolla on lisäksi hyvät suhteet muihin korkeakouluihin ympäri maailman. Koulu on valittu Iso-Britannian parhaimmaksi kansainvälisten opiskelijoiden tukemisessa! Ykköspaikan se on lunastanut myös vertailussa muun muassa käytännön asioissa avustamisessa, oppimisympäristöissä ja opetustilojen osalta.

Opiskelijoiden käytössä on henkilökohtainen mentori, joka tukee opiskelijaa läpi opintojen. Derbyssä opiskelevien mieleen ovat myös työelämän tilaamat tutkimusprojektit ja harjoitustyöt, joissa pääsee tekemään aitoja toimeksiantoja yrityksen tai organisaation tarpeisiin. Opetusryhmien koko pidetään pienenä, joten opiskelijat saavat paljon henkilökohtaista neuvontaa ja oppivat tuntemaan toisensa hyvin. Jokaisella kampuksella on oma kirjastonsa laajoine kirjavalikoimineen ja opiskelijoiden käytössä ovat tietokoneluokat ja ryhmätyöhuoneet. Tiloja on uusittu äskettäin yli 150 miljoonan punnan edestä, joten opiskelijat todella pääsevät nauttimaan nykyaikaisista ja laadukkaista puitteista.

Yleinen tyytyväisyys opiskeluun Derbyn yliopistossa sai hyvät tulokset (86%) kansallisessa tyytyväisyysmittauksessa (National Student Survey 2014) ja työllistymisprosentti oli huippuluokkaa: 96,7% on päässyt  töihin tai jatko-opintoihin pian valmistumisen jälkeen!

Kansainvälisten opiskelijoiden suosiman yliopiston esittelyvideoon pääset tästä. Seuraa Derbyn yliopiston menoa Twitterissä!

Derby

Derby cafe museum

Derby sijaitsee keskellä Englantia hyvien kulkuyhteyksien varrella. Elintaso on korkea, työmahdollisuudet hyvät ja elinkustannukset Iso-Britannian alhaisimmat! Derbyssä työllisyysaste (96,7%) on erittäin hyvä ja talouskasvu tuntuu alueella. Yliopistosta valmistuvilla työllisyysnäkymät ovat erittäin positiiviset. Lontooseen matkaa on 1,5h ja juna vie kätevästi niin suurkaupungin sykkeeseen kuin kohti Skotlannin uljaita maastoja. Isompia kaupunkeja ympärillä ovat Birmingham, Nottinham ja Sheffield, eikä pitkä matka ole Manchesteriin tai Liverpooliinkaan!  Derbyn ympäristö on vehreää ja luonnonkaunista seutua, jossa Peak Districtin kansallispuiston luontoelämykset ja ikivihreä metsä kutsuvat kulkijaa. Derby on turvallinen kaupunki. Siirtymät ja asioiden hoitaminen käy kätevästi pyöräillen ja kävellen – ne ovatkin erittäin suosittuja kulkumuotoja näppärän kokoisessa perusbrittiläisessä kaupungissa. Derbyssä järjestetään myös kulttuuriin, musiikkiin ja taiteeseen liittyviä tapahtumia ja festareita kuten Derby Jazz Festival.

Derbyn kaupunkikeskus on kaunis ja tarjoaa ostoskeskuksia kuten yli 190 liikkeen Intu. Shoppailtavaa löytyy myös pienistä putiikeista ympäri kaupungin ja lisäksi kaupungissa on hyviä urheilumahdollisuuksia, mukavia ravintoloita ja illanviettopaikkoja etenkin historiallisella Cathedral Quarter –alueella.  Pubeissa ja ravintoloissa opiskelijat on huomioitu edullisemmilla hinnoilla! Eri maiden ruokatarjonta on vahvasti esillä ruokapaikoissa; löydät Derbystä italialaista, intialaista, japanilaista ja thai-keittiön antimia, kuten myös tunnetut ruokaketjut Zizzi, TGI Fridays, Nando´s, Frankie & Bennie´s ja paljon edullisia takeway-ravintoloita.

Derby Catherdral

Opiskelu University of Derbyssä

Perinteisten kandidaatin ja maisterin tutkintojen lisäksi opiskelijoiden on mahdollista valita yhdistelmätutkinto – joka antaa mahdollisuuden  yhdistää jopa kolmea eri tieteenalaa! Mikäli oma tulevaisuuden ala ei ole täysin selvillä tai olet kiinnostunut useammasta tutkinnosta, yhdistelmätutkinto (Joint Honours) voi olla ratkaisu. Työelämässä pidetään arvossaan moniosaajia, jotka pystyvät tarjoamaan osaamistaan useampaan tehtävään tai palvelemaan laajempaa asiakaskuntaa. Opiskelijoiden suusta kuulet totuuden – klikkaa tästä katsomaan videoita eri tutkintoja suorittavien kokemuksista. Vinkit yliopisto-opintoihin valmistautumiseen Derbyssä saat täältä!

Kandidaatin tutkinnot

Kattava listaus eri kandidaatintutkinnoista ja opintoaloista sekä yhdistelmäopinnoista.

Ulkomaille kouluun

Maisterin tutkinnot

Maisteriopintoja on tarjolla seuraavien tiedekuntien valikoimissa:
Business
Engineering & Technology
Education
Art & Design
Law, Humanities & Social Sciences
Life and Natural Sciences
Health and Social Care

Opiskelijavaihto

Erasmus pic 507 259Course fee 504 257

Rikasta CV:täsi ja koe paras opiskeluvuotesi – lähde vaihtoon! Kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä vaihtoon Erasmus+ -ohjelman kautta. Vaihtojaksot opintojen tai töiden parissa ovat pituudeltaan 3-12 kuukautta toisessa EU-maassa. Pääset tutustumaan uuteen maahan, opit ymmärtämään toista kulttuuria ja saat elinikäisiä ystäviä. Erasmus+-tuki auttaa rahallisesti ja mahdollistaa opinnot toisessa yliopistossa. Kohteita on yli 33 yhteistyömaassa! Lue lisää ja inspiroidu.

Kampukset

Yliopiston kolme kampusta sijaitsevat Derbyshiren maakunnassa. Derby ja Buxton ovat uniikkeja, turvallisia ja eläväisiä kaupunkeja. Chesterfield on maakunnan isoin kaupunki ja tarjoaa ajanmukaisen oppimisympäristön sairaanhoitaja-opiskelijoille.

Derbyn kampus

Suurin osa kurssitarjonnasta on Derbyn kampuksella. Derbystä on matkaa Nottinghamiin 30 minuuttia ja Lontooseen alle 2 tuntia. Derbyn kaupungissa on monipuolinen kulttuuritarjonta, olitpa sitten kiinnostunut musiikista, urheilusta, teatterista, elokuvista tai ruokakulttuurista. Derbyn kampusrakennukset sijaitsevat lähellä toisiaan ja niiden välissä on vehreää puistoaluetta, historiallisia rakennuksia ja nurmikenttiä.  Kampusrakennusten, kaupungin keskustan, asuntoloiden ja rautatieaseman väliä kulkee bussi 10 minuutin välein (The Unibus).

Large Kedleston campus

Lähde tutustumiskierrokselle eri Derbyn kampuksille videoiden kautta: Pääkampuksena toimii Kedleston Road site. Markeaton Streetiltä löydät taide-, insinööri- ja teknologian opiskelijat, Britannia Mill site toimii toimintaterapian, sosiaalityön, tekstiilisuunnittelun ja visuaalisen median kotipesänä ja teatterialan tukikohtana toimii Derby Theatre.

Derbyn pääkampuksella Kedleston Roadilla opiskelijoille on tarjolla edullinen lounasravintola The Academy ja kahvila välipalavaihtoehtoineen. Derbyn kampuksella pidetään myös kuukausittain ”Farmer´s Market” eli toritapahtuma, jossa myydään paikallistuotteita. Opiskelijajärjestö UDSU järjestää paljon illanviettoja tulokkaiden juhlasta opiskelijabileisiin. Vapaa-ajan klubit, yhteisöt, peliporukat, luovan toiminnan kerhot ja musiikkiryhmät ovat suosittuja ja opiskelijajärjestö ottaa ideoita vastaan uusista toiveista. Urheilumahdollisuudet ovat suuressa roolissa vapaa-ajan aktiviteeteissa. Liikunta-alan opintojen lisäksi Derbyn yliopiston opiskelijakunnan ”Team Derby” mahdollistaa opiskelijoille ja henkilökunnalle loistavat liikuntalajivaihtoehdot aina käsipalloilusta karateen tai lainelautailusta golfiin. Yli 50 lajista sinäkin löydät omasi, halusitpa vain harrastella, pelailla ja osallistua turnauksiin tai kehittyä valitsemasi lajin parissa tai kilpaurheilla. Team Derbyn tavoitteena on saada kaikki kiinnitettyä jollain tasolla urheilun pariin. Sosiaaliset tapahtumat, kiipeily- ja pyöräretket, uintitekniikkakurssit, ryhmäliikuntatunnit ja joukkuelajit odottavat! Derbyssä on tarjolla myös stipendejä ja apurahoja lahjakkaille opiskelijoille, jotka haluavat jatkaa kilpaurheilua opintojen ohessa. Uusi urheiluhalli avautui kesällä 2015 ja opiskelijoiden käytössä on myös upeat fasiliteetit isossa urheiluhallissa pelikenttineen, kuntosaleineen, kiipeilyseinineen ja juoksuratoineen.

Buxtonin kampus

Buxtonin kaupunki on kaunis, Peak Districtin kansallispuiston ympäröimä, Britannian johtava kylpyläkaupunki. Buxtonista on tunnin matka Derbyyn, Machesteriin ja Sheffieldiin. Upeissa tiloissa opiskelevat urheilun, tapahtumatuotannon, palvelualojen ja matkailualan tulevaisuuden tähdet. Devonshire Dome on jo itsessään nähtävyys!

Chesterfieldin kampus

Maakunnan suurin kaupunki Chesterfield toimii tukikohtana hoitoalan opiskelijoille. Se on kansallispuiston tuntumassa sijaitseva historiaa haviseva kaupunki. Lähde videokierrokselle ja näe opiskelutilat ja klinikat ruudun välityksellä!

Majoitus

Kampuselämää-videovisiitille

accommKaikille syksyllä aloittaville uusille opiskelijoille taataan asunto, mikäli hakemuksen on on tehnyt  31.7. mennessä. Derbyssä on 8 eri asumisyksikköä, joista ensimmäisen vuoden opiskelijat asuttavat kuutta asuntolaa. Tarkat kuvaukset huonetyypeistä ja asuntoloista saat täältä. Elämiskustannukset ovat Derbyssä alhaisemmat kuin muualla maassa tai vastaavan kokoisissa kaupungeissa Iso-Britanniassa. Kampusasuntojen hinnat vaihtelevat, keskimääräinen kuukausivuokra on noin £400. Huonekoot, henkilömäärä, mukavuudet ja varustelutaso vaikuttavat majoituksen hintaan.

Buxtonissa opiskeleville on tarjolla asuintilat High Peak Hall:ssa.

Asuntohaun takaraja on 31.7. Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Et ole pohdintojesi kanssa yksin! Lue tästä usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi vuokrata asuntonsa yksityisiltä markkinoilta. Täältä löydät apua oman asumuksesi löytämiseksi.

Tarkistathan päivitetyt hintatiedot suoraan korkeakoulun verkkosivuilta.

Hinnat ja opintojen rahoittaminen

Derbyn yliopiston koulutustarjonta on jaoteltu eri hintaluokkaan riippuen sisällöstä, opetusmenetelmistä, asiantuntijuudesta ja erityisjärjestelyistä, materiaalista tai kenttätyöskentelyn määrästä.

Luokkamuotoinen opetus on pääasiallisesti £8500/ vuosi.
Tutkimuslähtöinen opetus maksaa £9000/vuosi

Suosittelemme tarkistamaan voimassa olevat hinnat ja kustannukset aina korkeakoulun verkkosivuilta. HeiHei! Study, Work & Travel ei vastaa hintojen oikeellisuudesta päivitysten ja valuuttakurssien muutosten vuoksi.

Apurahat

EU-opiskelijoiden on mahdollista hakea apurahaa ensimmäisenä opiskeluvuotenaan, mikäli he ovat päätoimisia opiskelijoita ja talouden tulot ovat alle £20 000/vuosi. Apurahan suuruus on £500. Tarkat hakuohjeet löytyvät täältä.

Kelan tuki

Kokoaikaisiin opintoihin saat Kelalta opintotukea ja –lainaa yhteensä 1246€/kk (11 214€ per vuosi).  Ensimmäiset korkeakouluopintonsa aloittavat opiskelijat voivat lisäksi saada lisäksi Kelasta opintolainahyvityksen. Tämä tarkoittaa sitä, että Kela maksaa opiskelijan puolesta 40 % 2500€ ylittävästä lainaosuudesta, kun valmistuu tavoiteajassa.

Iso-Britannian opintolaina

EU:sta tulevat päätoimiset opiskelijat voivat hakea brittiläistä lainaa tutkintomaksujen rahoittamiseksi (Tuition Fee Loan). Tämä laina maksetaan suoraan yliopistolle ja se tulee maksaa takaisin. Kokoaikaisesti opiskelevan opiskelijan saama lainamäärä on maksimissaan £6000-9000. Tästä saat lisätietoja rahoituksesta. Ja ei hätää, tätä opintolainaa tarvitsee alkaa maksaa takaisin vasta kun vuositulosi ylittävät £21 000.

Hakeminen

Ensimmäinen hakukierros syksyllä alkaviin opintoihin päättyy 15.1. ja viimeinen hakuaika syksyllä alkaviin opintoihin on saman vuoden 30.6. Tämän jälkeen voit hakea vapaaksi jääviä paikkoja vielä täydennyshauissa (Clearing-haku) aina elokuulle saakka.

Haku HeiHei!n yhteistyökouluihin on helppoa. Autamme sinua täyttämään hakulomakkeen. Hakulomakkeen lisäksi kirjoitetaan Personal statement, johon saat tarkat ohjeet sekä pyydetään yksi suosituskirje. Pidämme huolta, että hakemuksesi yltää vaadittuun tasoon.

Sisäänpääsyvaatimukset

  •  Riittävän hyvät arvosanat ylioppilastutkintotodistuksessa tai muussa toisen asteen päättötodistuksessa. Ylioppilastodistuksen vähimmäisarvosana C.
  • Riittävä englannin kielen taito. Tämä tarkoittaa sekä kandidaatin että maisterivaiheen opintoihin pyrkivillä vähintään 6.0 IELTS –kokeesta tai M arvosanaa ylioppilaskirjoituksista. HeiHei!n opintoneuvojat auttavat varaamaan kokeen.
  • Joillekin aloille saattaa olla lisävaatimuksia, kuten esim. portfolio eli näytekansio (taide, muoti, tiedotusoppi) tai Skype-haastattelu (terveystieteet). Lisäksi matemaattisilla ja tietojenkäsittelytieteen aloilla vaaditaan tietojenkäsittelytieteen osaamista. Sisäänpääsy on kuitenkin pääsääntöisesti paljon helpompaa kuin Suomessa vastaaviin yliopistoihin.

Kiinnostaako opiskelu Derbyssä? Varaa aika HeiHei!n opintoneuvojalle. Lisää  videoita katsottavissa Derbyn omalta YouTube-kanavalta. HeiHei! pidättää oikeudet muutoksiin. Viimeisimmät hinnat ja tarkat tiedot tulee varmistaa kohdeyliopistosta.