Universidad Europea de Madrid, Espanja

Universidad Europea de Madrid kuuluu osana Laureate International Universities yliopistoverkostooon, joka tarjoaa opiskelijalle vuorovaikutukseen panostavaa opetusta, kansainvälinen ympäristön sekä erinomaiset yhteydet yritysmaailmaan (2700 yhteistyöyritystä ympäri maailmaa), akateemista laatua kuitenkaan unohtamatta. UEM:n kampukset sijaitsevat Madridissa, Valenciassa ja Kanarian saarilla.

Erikoisuutena UEM:ssä on tuplatutkinnot, joista  saat tutkinnon kahdelta eri alalta (yhdistelmiä muun muassa mainosviestintä + graafinen suunnittelu, farmasia + bioteknologia, oikeustiede +  johtaminen, liikuntatiede + fysiatria, laki + kansainväliset suhteet). Kansainvälisyyttä tuetaan tarjoamalla opiskelijalle mahdollisuus käydä vaihdossa esimerkiksi Euroopassa tai USA:ssa. Joihinkin tutkintoihin, kuten Global Bachelor of Tourism, sisältyy  vuosi opiskelua Yhdysvalloissa.

UEM:n filosofiaan sisältyy akateemisten opintojen laatu ja yliopisto onkin voittanut lukuisia palkintoja opetuksesta ja jatkuvasta kehittämisestä, opiskelijoiden tukemisesta, kansainvälisyydestä sekä ympäristön kunnioittamisesta (mm. Qualicert, Madrid Excellence quality quarantee seel, EFQM +200 ja EFQM +400, EHEA). Lisäksi yliopisto on nimetty sosiaalisesti vastuulliseksi sekä ympäristöä kunnioittavaksi. Yli 90% opiskelijoista löytää töitä vuoden sisällä valmistumisesta.

Lue mitä opiskelijat sanovat yliopistosta! 

Madrid

Opiskelemaan ulkomaille

Espanjan pääkaupunki, Madrid, on yksi Etelä-Euroopan suurimmista kaupungeista. Madrid tunnetaan ympäri maailmaa hyvistä ostosmahdollisuuksistaan, jalkapallosta, erinomaisista ravintoloistaan sekä vailla vertaansa olevasta yöelämästä. Madrid ei nuku koskaan! Tapas-ravintoloissa tarjottavat pikkupurtavat vievät kielen mennessään ja yökerhot tanssittavat juhlakansaa aamuun asti. Eikä Real Madridin jalkapallo-ottelu varmasti jätä ketään kylmäksi.

Katso miltä Madridissa näyttää!

Madrid from Alex Laflamme on Vimeo.

Opiskelu Universidad Europea de Madridissa

Opiskelu tapahtuu pienissä ryhmissä, englannin kielellä ja asiantuntevien professoreiden vetämänä. Ajatuksena on jatkuva kontakti opettajaan sekä opiskelu perusluentosalien lisäksi myös  workshopeissa ja hyvinvarustelluissa laboratoriossa. Yliopisto panostaa yhteistyöprojekteihin, case-tutkimuksiin, online-mahdollisuuksiin sekä opintojen kursimiseen osaksi tulevaa työelämää alusta lähtien opiskelijan henkilökohtaisen uravalmennuksen ja työharjoittelun muodossa.

Kandidaatin tutkinnot

Universidad Europea de Madridista löytyy 203 kandidaatin tutkintoa, joista osa on kokonaan englanniksi ja osa kokonaan espanjaksi. Lisäksi on myös bilingual -tutkintoja, joissa osa kursseista on englanniksi ja osa espanajaksi.

Ulkomaille opiskelemaan

Kokonaan englannin kielellä seuraavat tutkinnot

Bioteknologia

Bachelor’s Degree in Biotechnology

Kaupallinen ala ja markkinointi

Global Bachelor’s Degree in International Business
Bachelor´s Degree in Administration

Kansainväliset suhteet

Global Bachelor’s Degree in International Relations

Psykologia

Bachelor’s Degree in Psychology

Hammaslääketiede

Bachelor´s Degree in Dentistry

Jos osaat jo hieman espanjaa, voivat bilingual -vaihtoehdot sopia sinulla. Bilingual-tutkintoja on tarjolla muun muassa mainonnan, arkkitehtuurin, taiteen, kauppatieteen, viestinnän, kriminologian,  kasvatustieteen, kansainvälisten suhteiden, kielen, kääntämisen, lakiopintojen, hammaslääketieteen, tekniikan, musiikin, tanssin ja performanssitaiteen opintoja. Katso kattava lista bilingual-tutkinnoista!

Maisterin tutkinnot

Täysin englanniksi maisteriopintoja löytyy UEM:stä opintoja erityisesti johtamisen, urheilun ja urheilumarkkinoinnin saralta.

Liiketoiminta ja johtaminen

International Master´s Degree in Business Administration – IMBA (myös bilingual)

MBA – Master’s Degree in Sports Management (modalidad presencial 100% inglés)

MBA – Master’s Degree in Sports Management (100% Online) – Real Madrid

MBA in Sports Entities Management (Alfredo Di Stefano)

Urheilumarkkinointi

MBA Master’s Degree in Sports Marketing – Real Madrid

Liikunta

MBA – Master’s Degree in Sports Management (modalidad presencial 100% inglés)

MBA – Master’s Degree in Sports Management (100% Online) – Real Madrid

MBA in Sports Entities Management (Alfredo Di Stefano)

 

Kaksikielisenä myös

Liiketoiminta ja johtaminen

Master’s Degree in International Hotel Management

Matkailu

Master’s Degree in International Hotel Management

 

Maisteritasolla moni kuitenkin osaa jo espanjaa, joten kannattaa harkita myös espanjankielisiä maisteriohjelmia. Katso espanjankieliset maisteriohjelmat! 

 

Kampus

Ulkomaille opiskelemaan

Universidad Europea de Madrid koostuu neljästä kampuksesta; kaksi Madridissa, kolmas Valenciassa ja neljäs Kanarian saarilla. Madridin Villaviciosa de Odon on kampuksista suurin ja sen palvelut on räätälöity tiedekunnittain. Kampukset ovat moderneja ja up-to-date. Esimerkiksi taiteen ja designin opiskelijoille löytyy  valokuvaus-, audio- ja multimedialaboratorio kun taas esimerkiksi lääketieteen opiskelijoille anatomian, patologian ja hammaslääketieteen laboratoriot sekä kampussairaalat. Villaviciosa de Odon kampus sijaitsee kaupungin länsipuolella, reilu puolen tunnin matkan päässä keskustasta. Uutena kampuksena Madridiin on rakennettu Alcobendas kampus, joka sijaitsee kaupungin pohjoispuolella.

Yliopistolla on yhteys 2700 yritykseen, joihin se järjestää työharjoitteluita. UEM:ssä toimii myös oma työelämään valmentava yksikkönsä, joka auttaa opiskelija löytämään sopivan työharjoittelupaikan sekä ensimmäisen työpaikan. Lisäksi kampuksella opiskelijan apuna on Student Affairs, joka auttaa opiskeluun liittyvissä asioissa. Muita palveluita kampuksella ovat mm. oma pankki, terveyspalvelut, ravintolat ja matkatoimisto.

Lähde virtuaalikierrokselle kampukselle!

Harrastusmahdollisuudet

UEM tunnetaan hyvistä urheilumahdollisuuksistaan. University Sports Complexin 35000m2 tarjoaa mahtavat sekä nykyaikaiset liikuntamahdollisuudet olit sitten innokas kuntosalilla kävijä, yksilöharrastaja tai tiimipelaaja. Kompleksi sisältää mm. Fitness -huoneen, uima-altaat, tanssikoulun, aerobic- ja joogasaleja, tenniskentät ja pilateskoulun. Jalkapallofania ilahduttaa myös yliopiston yhteydet Real Madridiin. Urheilun opiskelija voi jopa jatkaa opintojaan Real Madrid Graduate Schoolissa!

Opiskelijoille on myös erilaisia harrastusklubeja, joissa toisiin opiskelijoihin tutustuminen on helppoa. Harrastuksia löytyy muun muassa musiikin, teatterin, tanssin, valokuvauksen, kansainvälisyyden, yrittäjyyden, moottoriurheilun ja avaruustekniikan parista.

Majoitus

Kampuksella on kaksi isoa opiskelija-asuntolaa, jotka takaavat mukavan majoittumisen joko yhden tai kahden hengen huoneissa koko opiskeluajaksi. Huoneista jokainen on varustettu omalla kylpyhuoneella, langattomalla internetyhteydellä, ilmastoinnilla sekä puhelimella. Asumisen hinta riippuu huoneen koosta, tyypistä sekä palveluiden määrästä. Hinnat ovat noin 300 – 1000 € /kuukaudessa (kalleimpiin asuntoihin sisältyy ruoat, siivous vartiointi sekä kuntosalin vapaa käyttö). Vaihtoehtoisesti opiskelija voi etsiä asunnon itsenäisesti tai yhdessä muiden lähtijöiden kanssa. HeiHei! antaa tarvittaessa vinkkejä, miten opiskelijat voivat etsiä asuntoa vapailta markkinoilta. Tarkistathan aina hintatiedot suoraan korkeakoululta!

Moderneissa yhteistiloissa nautit muun muassa kirjaston, lukusalien ja muiden opetustilojen, kahviloiden, ravintoloiden, teatterin,  oleskelualueen, tietokoneluokan, TV- ja peli- ja elokuva-huoneiden palveluista. Lisämaksusta vaastaan pesula hoitaa pyykkisi ja siivoojat huolehtivat huoneesi puhtaudesta.

Ulkomaille opiskelemaan

Hinnat ja opintojen rahoittaminen

Opintojen hinta Universidad Europea de Madridissa vaihtelee noin 753€ – 1760€ / kuukausi alasta riippuen. Käytännössä suurin osa aloista maksaa noin 1000-1200€/kk. Lisäksi opiskelija maksaa lukuvuoden alussa aina yhden kuukauden maksun suuruisen paikanvarausmaksun, josta saa 30% alennuksen, kun sen maksaa 30.6. mennessä. Alennus koskee ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Varmista tarkka aika sekä vuosittainen alennusprosentti suoraan UEM:stä.

Suosittelemme tarkistamaan voimassa olevat hinnat ja kustannukset aina korkeakoulun verkkosivuilta. HeiHei! Study, Work & Travel ei vastaa hintojen oikeellisuudesta päivitysten ja valuuttakurssien muutosten vuoksi.

Kelan tuki

KELA:n tuki opiskelukuukausille on 11 214 euroa/ vuosi eli 1246€/kk. Ensimmäiset korkeakouluopintonsa aloittavat opiskelijat voivat lisäksi saada lisäksi KELA:sta opintolainahyvityksen. Tämä tarkoittaa sitä, että Kela maksaa opiskelijan puolesta 40 % 2500€ ylittävästä lainaosuudesta, kun valmistuu tavoiteajassa. Alasta riippuen tämä siis useimmiten kattaa opintosi.

Lisäksi tarvitset toki rahaa asumiseen ja elämiseen. Rahoitusvaihtoehtoina elämiskuluihin on joko omat säästöt, vanhempien tuki, lisälainan ottaminen tai osa-aikatyö. Käytännössä ensimmäiselle vuodelle kannattaa olla joku muu rahoituskeino kuin työt, että ehtii sopeutua uuteen maahan ja opintoihin sekä tietysti oppia kielen kunnolla.

Hakeminen

Universidad de Madridin opinnot alkavat syyskuun lopulla (tarkista tarkka aika vuosittain koululta). Hakemus tulee jättää viimeistään 30.8. HeiHei! suosittelee kuitenkin aloittamaan hakuprosessin viimeistään noin kuukausi ennen opintojen alkua.

Sisäänpääsyvaatimukset

UEM:ään haetaan hakulomakkeella sekä liitteillä. Liitteisiin kuuluu mm. UNED:sta saatava tosite ylioppilastutkintotodistuksen todenmukaisuudesta. Hakulomakkeen lähettämisen jälkeen tehdään kaksiosainen pääsykoe internetissä:

1 ) Englannin kielikoe
2) Oppimistyylejä sekä toimintatapoja arvioiva koe (PAP)

Tämän jälkeen on Skype -haastattelu, jossa opiskelijalta testataan yleistä tietoa mittaavat kysymykset matematiikasta, historiasta ja maantiedosta. HeiHei! opastaa hakuprosessin läpi, eikä kauttamme hakiessa opiskelijan tarvitse maksaa hakumaksua. 

Ulkomaille opiskelemaan

Miksi Miia valitsi Espanjan? Lue lisää blogin puolelta.

Kiinnostaako opiskelu Universidad Europea de Madridissa? Varaa aika HeiHei! n opintoneuvojalle.