Riga Stradiņš University, Latvia

Riga Stradiņš University on julkinen lääketieteisiin ja terveysaloihin keskittyvä yliopisto Riikassa. Tässä 7772 opiskeijan yliopistossa voit opiskella mm. lääketiedettä, hammaslääketiedettä, farmasiaa, fysioterapiaa, audiologiaa, puheterapiaa ja ravitsemustieteitä.

Riga Stradiņš on  kansainvälisesti painottunut yliopisto ja esimerkiksi lääketieteen laitoksen opiskelijoista jopa 54% on ulkomaalaisia. RSU tarjoaa opiskelijalle korkealaatuista opetusta lääketieteiden saralta opettaen analyyttiseen ja kriittiseen ajatteluun uusinta teknologiaa hyödyntäen. RSU:n tutkinnot ovat EU:ssa tunnustettuja, joten ne tarjoavat mahdollisuuden työskennellä lääkärinä missä tahansa Euroopan maassa valmistumisen jälkeen. Opiskelijat tuottavat jopa yli 200 lääketieteellistä julkaisua vuosittain.

 

Lääketieteen opinnot ulkomailla

Riika

Riika on Latvian pääkaupunki ja väkiluvultaan Baltian maiden suurin kaupunki. Riiassa sekoittuvat mielenkiintoisella tavalla latvialaiset, saksalaiset ja venäläiset vaikutteet. Riialla on monta lempinimeä: pikku-Pariisi, pohjoisen Pariisi ja Baltian Praha. Riian kaupunkikuvalle on tunnusomaista lukuisten, historiallisesti arvokkaiden kirkkojen tornit. Riika tarjoaa monipuolisesti koettavaa: historiallinen vanhakaupunki, eloisa kahvilakulttuuri, lukuisat museot, taiteen ystäville ooppera ja galleriat, shoppaajille pienet putiikit, suuri keskustori ja ostoskeskukset.

Opiskelu Riga Stradiņšissa

Riga Stradiņšissa opiskellaan teoreettisia aineita luennoilla sekä harjoitellaan hyvin pienissä (max. 10 hlön) ryhmissä. RSU:n yhteyteen on perustettu Medical Education Technology Centre, jossa lääketieteen opiskelijat pääsevät harjoittelemaan taitojaan uusinta teknologiaa käyttäen. Jo toisesta opiskeluvuodesta lähtien harjoitellaan erilaisilla simulaattoreilla, kuten SimMan ja SimMomilla. Näin opiskelijoilla on käytännön kokemusta jo hyvin aikaisessa vaiheessa, paljon ennen varsinaisten potilaiden kanssa harjoittelua. Opiskelijat opettelevat simulaattoreilla muun muassa ruiskeiden antamista, haavojen ompelua sekä monimutkaisempia asioita, kuten ultraäänitutkimuksia tai endoskooppisia operaatiota.

Myös hammaslääketieteiden opiskelijoille on tarjolla huippuluokan teknologiaa opiskelun helpottamiseksi. He pääsevät ensimmäisestä vuodesta lähtien hyödyntämään mm. 3D –simulattoreita ja tekopäitä teoreettisempien anatomian, biokemina ja mikrobiologian luentojen rinnalla.

Lääketieteen opinnot ulkomailla

RSU kuuluu Erasmus-verkostoon, joten opiskelija voi lähteä vaihtoon halutessaan. Erasmus-vaihtoon saa apurahan

Tutkinnot

Lääketieteelliset opinnot 

Kandidaatin tutkinnot kuntoutuksen alalta

 

Maisteritasolta opintoja löytyy fysioterapiasta, puheterapiasta, ravintsemustieteistä, taideterapiasta, terveystieteistä, sosiaalityöstä ja kansainvälisistä suhteista. Lue lisää.

Jatko-opinnot

Lääketieteen opintoja voi RSU:ssa jatkaa erikoistuen johonkin lukuisista aiheista. Lisäksi RSU:sta löytyy tohtorin tutkintoja lääketieteen tai farmasian osalta.

 

Hinnat ja opintojen rahoittaminen

Opinnot RSU:ssa ovat hyvin kohtuuhintaisia, kuukausitasolla noin 880€ – 1100€ välillä. Suosittelemme tarkistamaan voimassa olevat hinnat ja kustannukset aina korkeakoulun verkkosivuilta. HeiHei! Study, Work & Travel ei vastaa hintojen oikeellisuudesta päivitysten ja valuuttakurssien muutosten vuoksi.

Katso tarkat hinnat alla olevasta taulukosta.

Study programme 1st year 2nd year 3rd year 4th year 5th year 6th year 
Medicine 12 000 12 000 12 000 12 000 12 000 12 000
Dentistry 14 000 14 000 15 000 15 000 15 000
Pharmacy 8 000 8 000 9 000 9 000 9 000
Nursing 5 000 5 000 5 000 5 000
Physiotherapy 8 000 8 000 9 000 9 000
Occupational Therapy 8 000 8 000 9 000 9 000
Public Health, MSc 3 500 3 500
Health Management, MSc 3 000 3 000

Kelan tuki

Opintoihin saa Kelalta opintotukea yhteensä 1110 € – 1246 €/kk (9990 € – 11 214€ per vuosi), asumiskustannuksista riippuen. Ensimmäiset korkeakouluopintonsa aloittavat opiskelijat voivat lisäksi saada lisäksi Kelasta opintolainahyvityksen. Tämä tarkoittaa sitä, että Kela maksaa opiskelijan puolesta 40 % 2500€ ylittävästä lainaosuudesta, kun valmistuu tavoiteajassa. Alasta riippuen voit pärjätä pelkän Kelan turvin tai tarvita hieman lisärahoitusta elinkustannuksiin.

Latvian hintataso on matala, joten pärjäät täällä pienemmällä rahamäärällä Suomeen verrattuna!

Lisäksi RSU tarjoaa kolmelle parhaalle opiskelijoille 20%, 25% ja 30% alennuksen lukukausimaksuista 3. – 6. opiskeluvuosina.

Kampus

Riga Stradiņš sijaitseee hyvällä paikalla Zasulauksin ja Dzirciemsin välissä, Daugava –joen länsipuolella.

Kampukselta löytyvä opiskelijatoimisto auttaa opiskeluun liittyvissä käytännön asioissa, kuten opiskelijakortin saamisessa tai kurssiaikataulujen kanssa. Lisäksi kampukselta löytyy perusterveyspalvelut sekä hammaslääkäri, unilaboratorio sekä psykoterapian osasto. Lisäksi RSU:sta löytyy lukuisia lääketieteellisiä palveluita.

Lääketieteen opinnot ulkomailla

RSU:ssa on aktiivinen opiskelijaelämä. Opintojen ohella voit harrastaa esimerkiksi kuorolaulua, tanssia, tennistä, jalkapalloa, joogaa tai kuntosalilla käyntiä. Sports Club järjestää lisäksi urheilupäiviä, aerobic–esityksiä, pöytätenniskisoja sekä yliopistojen välisiä kisoja. Opiskelijoiden pyörittämä Student Council järjestää mm. fuksibileitä ja joulubileitä, ja tähän toimintaan voi kuka tahansa lähteä mukaan. Voit mennä mukaan kulttuuri- tai urheiluosastolle järjestämään harrastuksia tai esimerkiksi viestintä-, talous-, sosiaali- tai akateemiselle osastolle ajamaan opiskelijoiden asioita yliopistolla. Kansainvälisillä opiskeljoilla on oma järjestönsä, samoin lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoilla.

Lääketieteen opinnot ulkomailla

Täältä voit ladata kansainvälisen opiskelijan Survival Guiden.

Majoitus

Riikan kaupunki on  täynnä halpoja ja hyviä majoitusmahdollisuuksia. Asumiseen kannattaa varata noin 150€ – 300€/kk. Lisätietoja majoituksesta löydät täältä

Hakeminen

RSU:ssa on kaksi aloitusaikaa (syyskuu ja helmikuu) lääketieteen ja hammaslääketieteen osalta, muut aloittavat vain syyskuisin. Syyskuun aloitukseen haetaan 1.4 – 1.7., helmikuun aloitukseen haetaan 1.9 – 1.12.

HeiHei! Study, Work & Travel toimii RSU:n Suomen edustajana, joten meiltä saat kaiken tarvittavan tiedon yliopistosta, kursseista, vaatimuksista ja hakemisesta. Haku alkaa ottamalla yhteytttä opintoneuvojallemme, joka antaa sinulle lisäohjeita. Kaikki palvelumme ja apumme haun kanssa on täysin ilmaista.

Hakua varten täytetään hakulomakkeet, hankitaan todistukset englanninkielisinä, kaksi suosituskirjettä, motivaatiokirje, kopio passista ja maksetaan koululle 100€:n hakumaksu. Me HeiHei!:ssä autamme sinut hakuprosessin läpi!

Sisäänpääsyvaatimukset

RSU:hun voit hakea ylioppilastutkinnolla. Lääketieteelliseen, hammaslääketieteelliseen ja farmasiaan hakevien tulee olla opiskellut lukiossa biologiaa ja kemiaa vähintään vuoden verran ja päässyt läpi molemmista aineista. Sairaanhoitajaksi, fysioterapiaa tai työterveydenhuoltoa hakevilla täytyy olla biologian opintoja vähintään vuoden verran taustalla. RSU:hun ei ole ikärajoja, joten voit hakea minkä ikäisenä tahansa. Sisäänpääsyprosentti lääketieteelliseen oli vuonna 2014 noin 30%, hammaslääketieteellisen osalta noin 50%.

 

Kiinnostaako opiskelu RSU:ssa? Varaa aika HeiHei!n opintoneuvojalle.