University of Greenwich, Lontoo

University of Greenwich on laadukas tutkimusyliopisto Lontoossa, josta löytyy tutkintoja jopa 54 eri alalta. Greenwich on rankattu opiskelijatyytyväisyyden perusteella Lontoon parhaaksi yliopistoksi.

Tässä Lontoon suurimmassa yliopistossa on tarjolla lukuisia akateemisia aineita, kuten arkkitehtuuria, kasvatustieteitä, designia ja mediaa, taiteita, matematiikkaa, yhteiskuntatieteitä, lakia, liiketoiminta, farmasiaa, terveystieteitä, humaanisia tieteitä, liikuntatieteitä, psykologiaa ja paljon muuta. National Student Surveyn mukaan jopa 85% opiskelijoista piti opetusta hyvänä, luennoitsijoita innostavina ja opintoaloja kiinnostavina.

Greenwich on tunnettu laadukkaasta  tutkimuksestaan, ja yliopisto toimiikin kotina monille maailmanlaajuisesti tärkeinä pidetyille keksinnöille. Lisäksi Greenwich on Englannin vihrein yliopisto.

Opiskelijoille on tarjolla paljon erilaisia palveluita, olipa kyse sitten opiskelutaitojen tehostamisesta, uraohjauksesta, terveydenhoidosta, tai rahaongelmista. Kansainvälisille opiskelijoille on tietysti myös oma yksikkönsä. Opiskelijoilla on upeat harrastusmahdollisuudet ja lukuisia urheilu– ja harrastusklubeja . Täällä voit harrastaa esimerkiksi fudista, judoa, lumilautailua, politiikkaa, valokuvausta, indie-musiikkia, creative film makingia ja paljon muuta! Greenwichin opiskelijakulttuuri on lontoolaisen eläväinen.

Täältä sinäkin löydät alasi!

Lontoo

Lontooseen opiskelemaan

Joka on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään – sanotaan. Tämä kuvaakin hyvin tätä upeaa pääkaupunkia, joka on yksi maailman monipuolisimmista ja kansainvälisimmistä. Lontoo erilaisista tapahtumista kiinnostuneen paratiisi, eikä kaupungin kulttuuri- ja urheilutarjonta hiljene koskaan. Lontoosta löytyy tunnetuimmat teatterit, loputtomat konserttimahdollisuudet sekä tietysti Arsenal, Chelsea ja Tottenham.

Klubi- ja keikkatarjonta on huikea, ja shoppailija voi valita suosikkipaikkansa tavaratalojen vilinän, pitkien ostoskatujen kuhinan ja tunnelmallisten markkinoiden väliltä. Tai kun ostoskadut alkavat kyllästyttää, kannattaa suunnata Lontoon maailmankuuluille markkinoille esimerkiksi Camdeniin tai Portobello Roadille.

Lontoo tarjoaa jokaiselle jotakin!

Opiskelu Greenwichissä

Greenwichissä voit opiskella jopa 54 eri alaa! Aloja löytyy aina liiketoiminnasta draamaan, kasvatustieteistä maantietoon, kielistä terveystieteisiin, lakiopinnoista farmasiaan, psykologiaan tai mediaan. Katso alta lista aloista ja valitse omasi. Yhdellä hakukerralla voit hakea viidelle eri alalle.

Kandidaatin tutkinnot

 

Maisterin tutkinnot

Ulkomaille opiskelemaan

Hinnat ja opintojen rahoittaminen

Kandidaatin tutkinnot  maksavat 9000 £ vuodessa, eli noin 1320 € / opiskelukuukausi.

Maisterin tutkinnon suorittaminen maksaa 8000-13500 £ vuodessa. Maisteriopinnot suoritetaan yleensä yhdessä vuodessa. Tarkat hintatiedot ja opintojen keston  löydät täältä.

Suosittelemme tarkistamaan voimassa olevat hinnat ja kustannukset aina korkeakoulun verkkosivuilta. HeiHei! Study, Work & Travel ei vastaa hintojen oikeellisuudesta päivitysten ja valuuttakurssien muutosten vuoksi.

Kelan tuki

Opintoihin saa Kelalta opintotukea yhteensä enintään 1246€/kk (11 214€  vuodessa).

Ensimmäiset korkeakouluopintonsa aloittavat opiskelijat voivat lisäksi saada lisäksi Kelasta opintolainahyvityksen. Tämä tarkoittaa sitä, että Kela maksaa opiskelijan puolesta 40 % 2500€ ylittävästä lainaosuudesta, kun valmistuu tavoiteajassa.

Stipendit

Greenwichissä on tarjolla useita stipendivaihtoehtoja. HeiHei Travel auttaa stipendien hakemisessa. Käytännössä hyvä englannin tai matematiikan numero tai pienet tulot ovat tärkeitä kriteereitä stipendien saamisessa.

Muita rahoitusvaihtoehtoja on omat säästöt tai töiden tekeminen opintojen ohella. Osa-aikatöitä voit etsiä esim. Adeccolta. HeiHei! opastaa rahoituksen etsimisessä.

Kampukset

Greenwichissä on kolme kampusta: Averyn Hill Itä-Lontoossa, Greenwich Thames:n varrella suojellulla World Heritage alueella sekä Medwayn kampus noin tunnin ajomatkan päässä Lontoosta.

Averyn Hill

Britteihin opiskelemaaan

Averyn Hill on moderni, mutta vihreä. Tämä upea viktoriaaninen kampus sijaitsee puiston kupeessa, vain metromatkan päässä Lontoon keskustasta. Piazza-tyylisellä sisäpihalla voi hengailla muiden opiskelijoiden kanssa ja lasikupuisesta Domesta löydät muun muassa ravintolat, kahvilat, kaupan ja kuntosalin.

Kampusalueelle on rakennettu uusi uljas liikuntakeskus, mikä kuuluu Lontoon parhaiten varusteltuihin urheilutaloihin. Kampuksella on myös oma TV-studio, kliinisten opintojen laboratoriot, 220 –paikkainen luentosali sekä tietysti tietokone- ja opiskeluhuoneet.

Täällä voit opiskella arkkitehtuuria, kasvatusalaa sekä terveys- ja sosiaalialoja. Katso itse!

Greenwichin kampus

Ulkomaille opiskelemaan

Tällä kampuksella silmä lepää, sillä sen upeat barokkiaikaiset rakennukset ovat UNESCO:n maailmanperintöalueella. Kampuksella ei tekeminen lopu kesken. Täältä löydät kauppoja, klubeja, taidegallerian, kahviloita, ravintoloita ja baareja. Sijainti on upea, kävelymatkan päässä on mm. kuuluisa O2 –Areena, jossa esiintyvät maailmankuulut artistit ja bändit. Lontoon yöhön pääset hetkessä, ja urheilu- ja fitnessmahdollisuudet ovat huippuluokkaa.

Täältä on valmistunut moni tunnettu yrittäjä, poliitikko, muusikko ja näyttelijä. Mahtuupa joukkoon yksi Nobel –palkinnon voittajakin.

Tänne sijoittuvat liiketoiminnan, tietojenkäsittelytieteiden, matemaattisten, humanististen ja sosiaalitieteiden opiskelijat. Katso itse!

Medway

Ulkomaille opiskelemaan

Medwayhyn on juuri avattu uudet laboratoriot ja tutkimusfasiliteettinsa, ja erikoinen, entiseen merenporauskeskukseen rakennettu kirjasto ja opiskelualue tuo hauskan lisän kampusalueelle. Tiesitkö, että täällä suunnitellaan NASA:lle komponentteja!

Rannikolta voit melkein nähdä Eurooppaan, ja Lontookin on kuitenkin vain reilu tunnin ajomatkan päässä. Kampukselta löytyy myös näyttelyalue, bistro, kauppa, pubi, kahviloita ja ravintoloita sekä tietysti laboratoriot. Urheilufriikeille löytyy kuntosali ja ulkona on tenniskenttä.

Tänne kampukselle asettuvan kannattaa ehdottomasti vierailla myös muutaman kilometrin päässä sijaitsevassa viehättävässä Rochesterissa, jonka upea katedraali, kapeat kadut hurmaavat, ja festivaalit ja konsertit täyttävät viikonloppusi. Katso itse!

Täällä opiskelevat farmasian, terveys- ja sosiaalitieteiden sekä teknisten alojen opiskelijat.

Majoitus

Kaikille syksyllä aloittaville uusille opiskelijoille taataan asunto. Kaikilla kampuksilla on asuntoja, ja Greenwichin ja Averynin välillä kulkee päivittäinen bussi. Useimmissa asuntoloissa on 3-5 yksityishuonetta suihkuineen, WC ja jääkaappeineen, sekä yhteinen keittiö ja olohuone. Palveluihin kuuluu mm. internet, TV, pelejä, hieman asunnosta ja kampuksesta riippuen. Tarkemmat tiedot asunnoista. Kampusasuntojen hinnat vaihtelevat 500€ – 1228€ välillä, kalleimpien ollen sviittejä. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi vuokrata asuntonsa yksityisiltä markkinoilta.

Ulkomaille opiskelemaan

 

Hakeminen

Ensimmäinen hakukierros syksyllä alkaviin opintoihin päättyy 15.1.  Tämän jälkeen voi täydennyshaussa (Clearing-haku) vapaaksi jääviä paikkoja aina heinäkuulle saakka.

Haku HeiHei!n yhteistyökouluihin on helppoa. Autamme sinua täyttämään hakulomakkeen Greenwich:iin. Hakulomakkeen lisäksi kirjoitetaan Personal statement, johon saat tarkat ohjeet sekä pyydetään vähintään yksi suosituskirje. Pidämme huolta, että hakemuksesi yltää vaadittuun tasoon.

Sisäänpääsyvaatimukset

  • Riittävän hyvät arvosanat ylioppilastodistuksessa tai muussa toisen asteen päättötodistuksessa. Ylioppilastodistuksen olisi hyvä olla keskimäärin noin C:n luokkaa. Ota kuitenkin huomioon, ettei arvosanavaatimus ole ehdoton, vaan hakemuksen muilla osilla saattaa voida kompensoida alempia arvosanoja, eikä kaikkien aineiden tarvitse olla C.
  • Riittävä englannin kielen taito. Tämä tarkoittaa alasta riippuen joko vähintään M-arvosanaa yo-kokeesta, 6.0 tai 6.5 IELTS –kokeesta. HeiHei!  ohjeistaa ja auttaa varaamaan kokeen.
  • Joillekin aloille saattaa olla lisävaatimuksia. Esimerkiksi taide- ja designaloille tehdään portfolio. Lisäksi matemaattisilla ja tietojenkäsittelytieteen aloilla vaaditaan tietojenkäsittelytieteen osaamista
  • Sisäänpääsy on kuitenkin pääsääntöisesti paljon helpompaa kuin Suomessa vastaaviin yliopistoihin.

Lue Greenwichissä opiskelevan, suomalaisen Mian lähtötunnelmista blogissamme!

 

Kiinnostaako opiskelu Greenwich:ssa? Varaa aika HeiHei! Travelin opintoneuvojalle.