Kilpikonnien suojelua ja rantoja Banjar Nyuhissa, Bali

Haluatko hoitaa kilpikonnia? Nähdä, kuinka poikaset vaeltavat mereen? Pudistaa rantoja? Opettaa lapsille luonnon suojelemisen tärkeyttä? Nauttia upeista rannoista?

Turtle Conservation -projekti hurmaavalla Nusa Panidan saarella Balilla tähtää uhanalaisen indonesialaisen merikilpikonnan säilyttämiseen. Paikallinen tiimi yhdessä vapaaehtoisen kanssa kerää tietoa  kilpikonnapopulaatiosta saarella, tunnistaa lajeja, kerää munia ja valvoo pesiä sekä poikasten vaellusta turvallisesti mereen. Luonnonsuojelu ja eläinten hoitotyön lisäksi vapaaehtoiset järjestävät tapahtumia ja tuokioita paikallisilla kouluilla sekä kylissä ympäristön suojelun sekä englannin kielen osaamisen edistämiseksi. Mahdollisia työtehtäviä jakson aikana ovat

  • opettaminen kouluilla kilpikonnista
  • rantojen puhdistaminen
  • roska-astioinen rakentaminen kyliin
  • ympäristö- ja luonnonsuojelukampanjoiden järjestäminen
  • vahingoittuneiden kilpikonnien palauttaminen luontoon hoidon jälkeen
  • eläinkeskuksen rakennus- ja kunnostustyöt
  • kilpikonnien tutkiminen, tiedonkeruu
  • opetusmateriaalin tekeminen kouluja ja projekteja varten

 Kilpikonnien suojelua Balilla

 

Aikataulu

arkisin

8.00 aamiainen

9-11 kilpikonnien ruokinta, merilevän kerääminen, altaiden puhdistus, muut työtehtävät

11-12 oppituntien valmistelu

12 lounas

n. 14-16 opetustuokioiden pitäminen koululla (ti-ke) / Vierailu Crystal Baylla (to) /  Rantojen puhdistamista (pe)

17.00 kilpikonnien ruokinta

18.00 päivällinen

lauantai-sunnuntai

8.00 Aamiainen

12.00 Päätösohjelma viimeisen viikon lauantaina

 

Vaatimukset ja varusteet

Vapaaehtoiset voivat tuoda mukanaan välineitä sekä materiaalia opetustuokioitaan varten. Matkatavararajoitukset huomioiden hyvä vaihtoehto on myös hankkia materiaalia Balilta ja samalla tukea paikallisia elinkeinoja. Toiminnallisia tuokioissa voi hyödyntää esim. ilmapalloja, kasvomaaleja, musiikkia, soittimia, tarroja, leimaisimia, kunniakirjoja, pelejä, värikyniä, julisteita, kirjoja, katuliituja.

 Vapaaehtoistöihin Balille

Majoitus

Vapaaehtoiset majoittuvat saarella sijaitsevassa Banjar Nyuhin kylässä, noin 5 minuutin päässä satamasta. Kylä on erinomainen mahdollisuus päästä elämään keskellä balilaista yhteisöä ja kulttuuria sekä harjoittelemaan kielitaitoa.  Viikkohintaan sisältyy jaetuissa huoneissa, yhteinen kylpyhuone, lämmitetyt suihkut ja yhteiset vessat.

Ruoka

Hintaan sisältyy viikolla 3 ruokaa (aamiainen, lounas ja päivällinen) ja viikonloppuisin aamiainen sekä päivällinen. Ruoka on vaihdellen perinteisen indonesialaisen keittiön herkkuja että länsimaista ruokaa. Kasvissyöjille on tarjolla kasvisruoka. Kahvia, teetä ja vettä on saatavilla majapaikassa.

Muut palvelut

Pankkiautomaatit Nusa Penidan kylässä, noin 20 minuutin automatkan päässä majapaikasta (Huom! automaateissa toimii vain Mastercard).  Majapaikassa WiFi.

Hinta

432 € / viikko. Minimikesto 1 viikko, maksimikesto 2 kuukautta.

Kiinnostuitko? Ota yhteys HeiHei!n opintoneuvojiin saadaksesi lisätietoa ja varataksesi paikan.

Vapaaehtoisia luonnonsuojelijotia Balilla