Terveystietoa, ravintoa ja hyvinvointia Nezerwassa, Ruanda

Unelmoitko kehitystyöstä Afrikassa? Haluatko edistää terveyttä ja hyvinvointia maaseudulla?

Hygienia ja riittävän monipuolinen ravinto ovat perusedellytyksiä kylien kehittymiselle. Ruanda on yhä kehitysmaa ja siksi useilta maaseudulla asuvilta puuttuu tietämys siitä, kuinka hygieniasta huolehditaan sekä mahdollisuus ostaa riittävän ravitsevaa ruokaa. Ohjelman tavoitteena on  levittää tietoisuutta terveellisita ruoka- ja hygieniatottumuksista, jakaa ravinteikasta ruokaa köyhille perheille sekä edistää kyläläisten englannin osaamista.  Englanti on yksi Ruandan monista virallisista kielistä, mutta etenkin maaseudulla sen osaamisen taso on heikko. Kielen oppiminen antaa ihmisille mahdollisuuden vaikuttaa tulevaisuuteensa ja ammatinvalintaan.

Vapaaehtoisprojektit sijoittuvat Nezerwaan, Kigilin kaupungin laitamille. Asumalla Nezerwassa pääset yhdistämään Afrikan kaksi puolta: elämän autenttisella maaseudulla ja mahdollisuuden retkiin pääkaupunkiin.

Vapaaehtoisena Ruandassa

Aikataulu

arkisin

aamiainen

toiminnan järjestämistä koululla

lounas

toimintaa koululla tai kylässä aikuisille

seuraavan päivän tuntien suunnittelua

päivällinen

Vaatimukset

Ei erityisiä vaatimuksia. Into ja oma-aloitteisuus toiminnan sunnitteluun ja järjestämiseen. Olkapäät ja polvet peittävä vaatetus työskentelyn aikana. Vapaaehtoiset voivat tuoda mukanaan erilaista opetusmateriaalia ja muita tarvikkeita toiminnan järjestämistä varten.

Majoitus

Vapaaehtoiset majoittuvat 4-8-hengen huoneissa, joissa on yhteinen kylpyhuone. Majapaikassa on lämmittämättömät suihkut ja mahdollisuus pestä pyykkiä käsin. WiFi on vapaaehtoisten käytössä. Hintaan sisältyy majoitus sunnuntaista lauantaihin.

Ruokailu

Arkisin kolme ateriaa (aamiainen, lounas ja päivällinen), viikonloppuisin aamiainen ja päivällinen. Ateriat ovat tyypillistä ruandalaista ruokaa: perunaa. maissia, papuja, kasviksia, lihaa, kananmunia.

Muut palvelut

Kylässä rajalliset palvelut, paikallisia kauppoja löytyy kävelyetäisyydeltä. Läheisestä Kigalin kaupungista löytyy kattava tarjonta ravintoloita, baareja, yökerhoja, kauppoja, pankkiautomaatteja ja posti.

Vapaa-aika

Läheisessä luonnonpuistossa voi vaeltaa, retkeillä ja mahdollisesti nähdä villieläimiä. Läheisille rannoille pääsee julkisilla kulkuneuvoilla ja Kigalista löytyy kaupungin tarjoamat mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon.

Hinta

240 € / viikko. Minimikesto 1 viikko.

Kiinnostuitko? Ota yhteys HeiHei!n opintoneuvojiin saadaksesi lisätietoa ja varataksesi paikan.