Avustajaksi lastenkotiin Ho Chi Minhiin, Vietnam

Ho Chi Minhin miljoonakaupunki Vietnamissa on täynnä vastakohtia: moderneja pilvenpiirtäjiä ja siirtomaa-ajan rakennuksia, paikallisia moottoripyörineen ja liikemiehiä takseissa, surullista historiaa ja seesteistä elämänmenoa. Kasvusta ja kehityksestä huolimatta on maassa yhä katulapsia ja lastenkoteja, joissa hylätyille lapsille pyritään tarjoamaan eväitä tulevaisuuteen. Vapaaehtoistyöntekijät työskentelevät projektissa yhdessä paikallisten kanssa opettaen lapsille englantia, hoitaen heitä ja sekä tarjoten ennen kaikkea hoivaa ja turvallisen ympäristön kasvaa.

Vapaaehtoiset työskentelevät kaiken ikäisten lasten kanssa kolmessa eri lastenkodissa. Työtehtävät ovat ikäryhmästä ja vapaaehtoisen osaamisesta riippuen

1 ) englannin alkeiden opetusta: tervehdyksiä, perussanastoa ja kirjoittamista

2) alle 5-vuotiaiden hoitoa ja huolenpitoa: pelaamista, leikkimistä sekä päivittäisissä toimissa auttamista

3) läksyissä avustamista ja vapaa-ajan toiminnan järjestämistä

Lastenkoti Vietnamissa

Aikataulu

maanantai

Ensimmäisellä viikolla orientaatiopäivä: tutustumista henkilökuntaan, lastenkotiin ja työtehtäviin.

tiistai – perjantai

Lastenhoitoa sekä englannin opetusta lastenkodissa.

Vaatimukset ja varusteet

Soveltuvuus lasten kanssa työskentelyyn. Lapset tulevat vaikeista oloista, joten vapaaehtoisilta vaaditaan kärsivällisyyttä ja ystävällisyyttä.

Vapaaehtoistyöt Vietnamissa

Majoitus ja ruokailu

Vapaaehtoiset yöpyvät kampusalueella opiskelijoiden dormitoryssa. Jaetuissa 8-16-hengen huoneissa on vain vapaaehtoistyöntekijöitä. Majapaikassa on lämmitetyt suihkut sekä länsimaiset vessat. Vapaaehtoisten käytössä on WiFi.

Hintaan sisältyy  3 ateriaa päivittäin kampusalueella. Tarjolla on perinteisiä vietnamilaisia herkkuja  sekä ajoittain leipää, spaghettia ja muuta länsimaista ruokaa.

Muut palvelut

Majapaikka sijaitsee Ho Chi Minhin keskustan läheisyydessä, joten miljoonakaupungin palvelut ovat taksi- ja kävelyetäisyydellä. Vapaa-ajalla voi tutustua kaupungin lukuisiin museoihin, temppeleihin ja ostoskeskuksiin, matkustaa katsomaan upeita rantoja, trekkaamaan UNESCOn perintökohteeksi listattuun mangrovemetsään tai sisämaan vuorille.

 

Hinta ja kesto

240 € / viikko. Minimikesto 1 viikko.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä HeiHei!n opintoneuvojiin saadaksesi lisätietoa ja varataksesi paikan.