Uusi kasvo HeiHei! Study &Travelissa


Olen Ellimaija Ahonen, HeiHei! Study & Travelin opintoneuvoja. Toimin Tampereelta käsin ja olen apuna pääkaupunkiseudun ulkopuolelta maailmalle lähteville. Koulutus, kansainvälisyys ja rohkeus toteuttaa unelmiaan ovat olleet läsnä läpi työurani vahvistuen entistä enemmän. Matkailu ja uusiin kulttuureihin tutustuminen ovat intohimojani. Olen asunut ja työskennellyt Iso-Britanniassa ja tehnyt come backin Suomeen. Uudet ystävyyssuhteet ja verkostot ympäri maailman ovat maailmanvalloituksen suola ja sokeri. Maailmalla saatuja kokemuksia ja hyötyjä on vaikea kuvailla niille, jotka eivät ole olleet ulkomailla pitkiä aikoja. Se täytyy itse nähdä ja kokea!

 

Ilahduttavan monelle ulkomaiseen jatko-opintopaikkaan hakeutuminen on ykkösvaihto. ”Pakkanen hajottaa”, uusi elämä ulkomailla houkuttelee ja halutaan nostaa kytkintä. Moni myös hakee samaan aikaan sekä suomalaisiin että ulkomaisiin kouluihin ja tekee valinnan hyväksymispäätöksen perusteella. Ulkomaisten koulujen ehdoton valtti on se, että pääsääntöisesti pääsykokeita ei ole, vaan kokonaisuus ratkaisee sisäänpääsyssä.

Opintomahdollisuuksien kirjo on ulkomailla valtava. Spesiaaleista osaamisalueista on rakennettu kokonaisia tutkintoja – mahdollisuudet tulla maailman huippuosaajaksi ovat ulottuvillasi, kun vain tartut tilaisuuteen! Esimerkiksi tietoturva-alan experttejä koulutetaan Asia Pacific Universityssä, Malesian lämmössä. Tai huppujohtajia leivotaan hotellibusineksen ja turismin saralle César Ritzissä, Sveitsissä.

Flags Future

Jos et pääse haluamaasi opiskelupaikkaan ensi yrittämällä, se ei ole maailmanloppu. Välivuoden hyödyntäminen on monella vielä lapsen kengissä. Oman osaamisen kehittäminen, kielitaidon preppaus tai urasuunnitelman kirkastuminen vapaaehtoistyötä tehdessä ovat asioita, joita harvemmin tulee miettineeksi ensimmäisenä, kun ovi haluamaasi opinahjoon ei ole auennut. Ne ovat kuitenkin eteenpäin vieviä asioita, kotisohvalle ei kannata jäädä harmittelemaan – mitä kaikkea välivuosi voikaan tuoda tullessaan!

Kannustan kaikkia haaveilemaan, konkretisoimaan unelmiaan ja olemaan oman elämänsä arkkitehti – sinä elät elämääsi, teet päätökset ja kannat niistä vastuun. On helppoa ja mukavaa seurata parhaan kaverin vanavedessä lähimpään jatko-opiskelupaikkaan tai tehdä niin kuin vanhemmat ovat toivoneet. Myöhemmin saattaa alkaa kaduttaa miksi ei tullut kuunneltua omaa sydäntään ja tehtyä rohkeaa valintaa. Omaan tulevaisuuteen sijoittaminen kannattaa aina!

Olen mielelläni apunasi, annetaan unelmille siivet!

Ellimaija