Sports Management -työharjoittelu Thaimaassa

Haluatko päästä kehittämään liikunnan- ja terveystiedon opetusta Thaimassa?  Saada työkokemusta varainhankinnasta, markkinoinnista ja viestinnästä? Ohjata valmetajia ja vapaaehtoisia lajivalmennuksessa ja liikunanopetuksessa? Hankkia kansainvälistä työkokemusta?

Liikunnan kehitystyötä Thaimaassa

Sports Management -vapaaehtoisena pääset organisoimaan vapaaehtoisprojekteja Singburin alueen kouluissa. Vastuuta tässä ohjelmassa on tavanomaisia vapaaehtoistöitä enemmän, sillä lasten liikunnan ohjaamisen lisäksi harjoittelija organisoi toimintaa, osallistuu lukujärjestysten kehittämiseen, markkinointiin sekä muiden vapaaehtoisten ohjaamiseen.  Tehtävä sopii erityisen hyvin esimerkiksi liikuntatieteen opiskelijoille! Ohjelman tavoitteena on  opettaa lapsille tärkeitä terveystiedon taitoja, liikunnan iloa ja lajeja, joihin heillä ei muuten olisi mahdollisuutta tutustua. Nykyisessä lukujärjestyksessä Singburin alueen kouluissa on vain tunti liikuntaa viikossa – tytöille lentopalloa ja pojille jalkapalloa, joten tarve vapaaehtoisille liikunnanopettajille on valtava.

Koulut, joihin vapaaehtoiset sijoittuvat, sijaitsevat Singburin alueella, 140 kilometriä Bangkokista pohjoiseen. Kolmesta asuinkeskittymästä koostuva Singburi

sijaitsee Chao Phraya joen rannalla. Joessa on runsas kalakanta ja vuosittain järjestetään venekilpailut, joihin osallistuu kilpailijoita ympäri maata. Ohjelman tavoitteena on liikunnan kautta parantaa lasten terveyttä, henkistä hyvinvointia, itseluottamusta sekä kehittää elämässä tarvittavia taitoja: kykyä tiimityöskentelyyn, johtajuuteen, päätöksentekoon ja viestintään. Urheilukentillä opitaan samalla myös terveystiedosta, tasa-arvosta, koetaan onnistumisen iloa ja opitaan terveellisten elämäntapojen perusteet

Harjoittelija osallistuu muun muassa

  • tiimien vetäminen
  • vapaaehtoisten valmennus ja ohjaaminen
  • ohjelman tavoitteiden mukainen toiminta ja
  • liikuntatuokioiden vetäminen
  • toiminnan organistointi
  • lukujärjestysten kehittäminen
  • uusien lajien tuominen mukaan toimintaan
  • sosiaalisen median kampanjointi
  • varainkeruu
  • markkinointi ja viestintä

Aikataulu

Harjoittelijan työtehtävät ja aikataulu vaihtelee yhteistyökoulujen ja tiimien tarpeista riippuen. Harjoittelijat ohjaavat päivittäini vapaaehtoistiimien kanssa liikuntatuokioita 1-2 tuntia koululla sekä iltapäivisin kerhotoimintaa 15.30-17.30. Harjoittelijan vastuulla on vapaaehtoistiimien toiminnan suunnittelu, organisoiminen ja järjestäminen. Muuna aikana harjotitelija osallistuu markkinointiin, varainkeruuseen sekä lukujärjestysten kehittämiseen.

Ensimmäinen viikko orientaatiota thaikulttuuriin, tapoihin sekä projekteihin. Harjoittelu kestää vähintään 7 viikkoa orientaatioviikon lisäksi.

Vaatimukset ja varusteet

Kiinnostus liikuntaan ja eri lajeihin, hyvät organisointi- ja vietintätaidot, yhteistyökyky ja positiivinen asenne. Suositeltavaa, että harjoittelijalla on suoritettuna liikunnan opintoja.

Majoitus

Majapaikat Lemon House, Twin House ja Brown House sijaitsevat kaikki joen rannalla 10-15 kilometrin etäisyydellä Singburin keskusta-alueesta. Kaikkien majapaikkojen lähistöltä kävelyetäisyydeltä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut: torit, kioskit sekä tyypilliset thaimaalaiset katuravintolat.  Hintaan sisältyy majoitus 4-hengen huoneissa. Huoneissa on tuuletin, yhteinen vessa sekä lämmittämättömät suihkut. Pyykkiä voi pestä majapaikassa käsin tai hyödyntää paikallisten edullisia pesupalveluita.  Siivous sisältyy hintaan, vapaaehtoisten toivotaan huolehtivan omista tavaroistaan. Lisämaksusta mahdollisuus yksityismajoitukseen sekä kattavampiin majoituspalveluihin.

Ruokailu

Hintaan sisältyy 3 ateriaa arkisin (aamiainen, lounas ja päivällinen) sekä 2 ateriaa viikonloppuisin (brunssi ja päivällinen). Ruoka on perinteistä thaimaalaista ruokaa. Kahvia, teetä ja vettä on saatavilla majapaikassa maksutta.

Sports Management -työharjoittelu Thaimaassa

Muut palvelut

WiFi majapaikassa

Pankkiautomaatit ja palvelut kävelyetäisyydellä

Ilta- ja vapaa-ajanohjelma

Singburin alue tarjoaa nähtävää ja koettavaa arki-illoille uima-altaineen, toreineen, ostoskeskuksineen, katuravintoloineen ja temppeleineen. Viikonloppuisin vapaaehtoiset voivat matkustaa mini-vanilla tai linja-autolla suurkaupungin sykkeeseen Bangkokiin. Matka Bangkokiin kestää noin 2,5-3 tuntia. Järjestäjä tarjoaa arkisin mahdollisuuden osallistua seuraaviin aktiviteetteihin:

tiistai – vierailu Tha Khamin iltatorilla.  Maistele thairuokaa, tee edullisia vaateostoksia tai vain nautiskele tämän viehättävän pikkukaupungin tunnelmasta

keskiviikko – iltäpäivä ovat vapaaehtoisilla useimmiten vapaa-aikaa. Järjestäjä tarjoaa matkan Singburin keskustaan. Voit valita uima-altaalla oleilun,  thai-hieronnan tai ostoskeskuksessa kiertelyn välillä. Iltaisin on mahdollisuus tutustua muihin vapaaehtoisiin, nauttia musiikista ja syödä hyvin paikallisessa BBQ-ravintolassa.

torstai – mahdollisuus henkilökohtaisiin ostoksiin suuremmassa ostoskeskuksessa. Kauppakeskuksesta löytyy myös suuri hypermarket Tesco

Hinta

384 € / viikko. Minimikesto 8 viikkoa. Harjoittelun välityspalkkio ja majoituskustannukset maksetaan suoraan HeiHei!n yhteistyökumppanille Thaimaassa.

Kiinnostuitko? Ota yhteys HeiHei!n opintoneuvojiin saadaksesi lisätietoa ja varataksesi paikan.

Työharjoittelu Thaimaassa