Minne lähtisin?


Aasia, Eurooppa, Jenkit vai Etelä-Amerikka? Kaupunkiin vai maalle? Rannalle, vuoristoon vai metsään?  Mikä maa, mikä valuutta? Vaihtoehtoja on tuhansia.  Eikä kohdemaan löytäminen ole aina ihan helppo juttu. Pohdiskelu kannattaa kuitenkin aloittaa seuraavista kysymyksistä:

 

 

Mikä on kielitaitoni?

Englannin kielen taito ainakin jollain tasolla on must, jos haluaa lähteä ulkomaiseen korkeakouluun! Kansainvälisissä kouluissa opiskelu tapahtuu usein englanniksi. Entäs haluatko oppia englannin lisäksi myös jotain toista kieltä? Elämisestä saa huimasti enemmän irti, jos opettelee edes hieman kohdemaan kieltä! Vai osaatko kenties jo valmiiksi jonkun kielen, mitä voisit hyödyntää paikkaa valittaessa?

Ulkomaille opiskelemaan

Millaisessa ympäristössä viihdyn parhaiten?

Oletko kultturelli kaupunki-ihminen, sporttinen metsässä liikkuja vai kenties chillaamista ja aurinkoa rakastava rantaleijona? Tykkäätkö olla kavereiden kanssa kahvilassa tai baareissa vai viihdytkö paremmin yksin kotona hyvän kirjan kera? Mitä tykkäät tehdä ja missä olet parhaimmillasi? Näiden pohdintojen tulisi auttaa sinua eteenpäin miettessäsi kohdekaupunkisi kokoa ja sijaintia.

Oletko vilukissa vai lämminverinen?

Aurinkoinen ja ah-niin-ihana talvemme on usein osasyynä ulkomaille lähtevälle. Talvea pakoon lähtevän kannattaa kuitenkin pohtia, millaiseen säähän haluaisi. Haluatko ympärivuotisen +35 astetta vai viihtyisitkö paremmin raikkaassa vuori-ilmastossa. Myös lokaatio vaikuttaa siltä, millainen sää tuntuu parhaalta. Kaupungissa infernaaliset lämpötilat tuskin miellyttävät, kun taas rannalla pienine tuulenvireineen se voi taas tuntua taivaalliselta.

Ulkomaille opiskelemaan

Mitä harrastat?

Onko sinulla harrastuksia, joita haluaisit päästä toteuttamaan uudessa maassasi? Oletko esim. aina tykännyt surffaamisesta tai onko vuorikiipeily lähellä sydäntäsi? Oletko henkeen ja vereen klubikissa tai etkö voisi elää ilman joka-aamuista kahvihetkeäsi vilkkaan kadun vilinää katsellen. Mieti mitä harrastat ja missä pääsisit parheiten toteuttamaan itseäsi!

Ulkomaille opiskelemaan

Mikä koulu kiinnostaa?

Last but not least. Katso millaisia kouluja missäkin on tarjolla ja tee valintasi sen mukaan. Opiskelu on kuitenkin pääasia, joten kannattaa perehtyä maiden opiskelutarjontaan. HeiHei!:n koulut voit katsoa täältä.

HeiHei Travel