Miia de Madrid


Holaa! Siitä on nyt vierähtänyt puoltoista kuukautta, kun saavuin Madridiin koko elämä kahteen matkalaukkuun ja reilu 50 kiloon ahdettuna. Näiden viikkojen aikana on kerennyt tapahtumaan kaikenlaista, ja pää on ollu välillä aika pyörällä!

Opiskelemaan espanjaan

Koulu on vaatinut kielen takia paljon aikaa ja energiaa, ja helpolla ei ole päästy. Olen ainut ulkomaalainen meidän luokalla. Täällä lukio kestää kuulemma vain kaks vuotta, jonka jälkeen on tapana jatkaa suoraan jatko-opintoihin. Suurin osa meidän luokkalaisista onkin vasta 17-vuotiaita. Mulla on tää ensimmäinen trimesteri tosi helppo, ja hyvä niin. Kolmessa kurssissakin on ollu tekemistä, ja kun siihen lisätään päälle kaikkien muiden asioiden hoitaminen matkakorteista ja puhelinliittymistä kämpän etsintään, on hommaa riittänyt. Anatomian tunneilla meinaa välillä usko loppua kielen suhteen, kun aiheena on esim. lihasten sidekudoskalvot tai selkäydinhermot, mutta mielenkiintosta ainakin on! Tammikuussa alkavassa trimesterissä onkin jo sitten viisi kurssia, eli hommia saa painaa enemmän. Iisimpi alotus oli kyllä paikallaan! :)

 

Yliopistoon espanjaan

Koulun lisäksi oon ehtinyt myös nautiskella Madridin kauniista arkkitehtuurista, supersuloisista kahviloista, yöelämästä sekä suurkaupungin eläväisestä tunnelmasta. Tykkään asua vähän kauempana keskustasta pienemmässä kaupunginosassa, koska silloin keskustan viehätys ja taianomaisuus pysyy yllä, eikä siitä tule arkista ja itsestäänselvää. Lisäksi opiskelujenkin kannalta on parempi asua rauhallisemmalla alueella lähellä kampusta, jolloin saa hoidettua yliopistojuttuja paremmalla motivaatiolla. Kahden välivuoden jälkeen kyllä menee hetki, ennen kuin saa kunnolla kiinni opiskelurytmistä ja tottuu siihen, kuinka paljon hommia tää opiskelu vaatiikaan. Joka tapauksessa rakastan opiskella espanjaksi, enkä vaihtaisi tätä suomiversioon vaikka maksettaisiin.

 

Espanjaan yliopistoon

Viime viikolla sain ensimmäisen suomivieraani tänne, kun ystäväni Ida tuli viettämään syyslomaa mun luokse Madridiin. Vietettiin pari päivää aamusta iltaan kierrellen keskustaa ympäriinsä ja vaan nautittiin siitä kaikesta, mitä tää kaupunki kätkee sisäänsä. Viiden päivän visiitti teki mullekin tosi hyvää! Meillä alkaa ensimmäinen loma vasta aatonaattona, eli pieni hengähdystauko kaiken keskellä oli erittäin tervetullut. Sai itsekin nauttia tästä kaupungista täysillä ja unohtaa koulujutut hetkeksi.

 

ulkomaille yliopistoon

Sunnuntaina muutimme kämppikseni Karoliinan kanssa vihdoin pidempiaikaisempaan asuntoon tämän kaupunginosan keskustaan. Asumme nyt siis viiden hengen kommuunissa, jossa kaikilla on omat makkarit. Ainakin tähän asti on hyvä fiilis tästä paikasta, ja täällä olisikin tarkotus majailla ensi kesään asti. Nää kommuunit on siinä mielessä hyvä vaihtoehto kämpäksi, että kaikki kulut kuuluu nettiä myöten vuokraan, ja meillä käy siivooja kahdesti viikossa. Bussipysäkille ja kauppaan on muutaman minuutin kävelymatkat ja koululle menee bussilla noin 10 minuuttia. Hyvällä paikalla siis olemme!

Viikonloppuna oli vielä 20 astetta lämmintä ja aurinkoa siniseltä taivaalta, mut kyllä täälläkin alkaa jo syksy näkymään. Välillä on sateisia päiviä ja puiden lehdet keltaisia. Toisaalta ei haittaa yhtään, tuleepahan ainakin keskityttyä paremmin opiskeluihin, kun illat alkaa pikkuhiljaa pimenemään. Kyllä tää Madrid tuntuu jo ihan kodilta :)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.