Miia lähtee opiskelemaan Universidad Europea de Madridiin


Universidad Europea de Madridiin opiskelemaan

Moikka!

Mun nimi on Miia ja olen 21-vuotias energiapakkaus Kotkasta. Olen teinistä asti halunnut muuttaa ulkomaille, ja nyt voin onnesta soikeena kertoa, että muutan pian Madridiin! Mulla alkaa siis opiskelut Universidad Europea de Madridissa alle kuukauden päästä, eli viimeiset Suomi-viikot on nyt käsillä. Sain reilu vuosi sitten kuulla päässeeni sisään, ja päätin lykätä opintojen aloittamista vuodella. Nyt on hyvin kerennyt reissata, tehdä paljon töitä ja valmistautua henkisesti lähtöön.
 
 
Tähän menessä olen mm. maksanut koulun ensimmäiset maksut (File Opening Fees ym), varannut lennot sekä Madridiin että jouluksi paluulennon Suomeen, hankkinut kaksi ISOA matkalaukkua, lähettänyt Kelaan kasan hakemuksia ja liitteitä, valinnut valinnaisaineet ensimmäiselle vuodelle sekä tyhjentänyt vaatekaapin kaikesta turhasta. Nyt on jopa varmistunut kämppä ekalle viikolle, joten suurimmat stressitekijät on hanskassa! Vielä pitäisi suorittaa koepakkaus ja hankkia kakkospuhelin toisen maan liittymää varten. Varsinainen asioiden selvittely ja paperisotahan alkaa vasta Madridissa koulun alkaessa, mutta mitä enemmän saa hoidettua asioita etukäteen, sen parempi.
 

Muutan siis asumaan suomalaisen tytön kanssa, joka on itseasiassa tulossa samaan kouluun, mutta eri alalle. Hän lähtee lukemaan matkailualaa, kun mulla taas on urheilutieteet. Tutustuttiin heinäkuussa HeiHei! Study & Travelin lähtöorientaatioillassa, ja nyt meistä tulee kämppiksiä 😀 Huippua! Varsinainen kämpän metsästys alkaa vasta paikan päällä Madridissa. Suomesta käsin kun on vähän hankalaa ja ennen kaikkea epävarmaa selvitellä ja maksella asuntojuttuja. Mun mielestä fiksuinta on mennä ihan paikan päälle tsekkaamaan asunto ja lukea vuokrasoppari suurennuslasi kädessä ennen kuin maksaa takuuvuokria ym. mihinkään. Samalla näkee vähän miltä tuleva vuokraisäntä/emäntä vaikuttaa, ja voi sitten muuttaa luottavaisin mielin. Jännä fiilis, kun ei ole hajuakaan, millaisessa paikassa sitä seuraavat kuukaudet tulee asumaan!
 
 
Multa kysytään tosi usein, että ”joko jännittää lähtö?” Ei jännitä. Olen tehnyt koko kesän kolmea työtä, eli mulla ei juuri ole ollut aikaa jännittää tai stressata koko juttua. Toki sen koko ajan tiedostaa, että THE DAY lähenee kovaa vauhtia, mutta ei sitä varsinaisesti vielä ymmärrä. Varmaan sitä perillä sitten vaan toteaa, että täällä sitä nyt ollaan. Ja niinhän se meneekin, että elämä siitä rakentuu pala palalta. Arki on aina arkea, myös ulkomailla.
 
Yksi ihana asia, mikä jollain lailla konkretisoi mulle tulossa olevaa elämänmuutosta, oli läksiäiset. Mun hyvä ystävä on lähdössä Lontooseen tanssikouluun, ja pidettiinkin yhteisläksiäiset meidän lukioajan ystäville Kuopiossa hänen vanhempiensa kotona. Ilta oli ihan mieletön! Oli huippua nähdä pitkästä aikaa kaikkia ”kaukana” asuvia ystäviä ja samalla yhdessä fiilistellä edessä häämöttävää lähtöä. Mulla on itseasiassa useampikin ystävä lähdössä syksyn/talven aikana pidemmäksi aikaa reissuun. Ihanaa, kun voi jakaa näitä fiiliksiä muille samassa tilanteessa oleville.
 

Universidad Europea de Madridiin opiskelemaan

Näiden viimeisten viikkojen aikana on töiden lisäksi luvassa pakkailua, siivoilua, ystävien kanssa hengailua sekä nauttimista Suomesta ja kaikesta siitä, mitä ulkomailla asuessa tulee ikävä. Aion syödä paljon ruisleipää ja Fazerin sinistä, lenkkeillä koiran kanssa lempparilenkkireitit sekä käydä työpaikallani (kuntosali) jumpilla. Tää ensimmäinen pätkä Espanjassa on tosin melko lyhyt, sillä tulen jo jouluksi lomalle Suomeen. Joka tapauksessa edessä on iso, haastava ja mieletön elämänmuutos, ja intopinkeänä odotan, mitä se tuo tullessaan :) Seuraavalla kerralla siis fiiliksiä paikan päältä Madridista!
 

-Miia

ps. lisää mun juttuja voi käydä lukemassa mun toisesta Blogista.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.