Tessan ensikokemuksia Kuala Lumpurista


Maailman toisella puolen

Tessa+kaveri_paranneltu

Hello ma friends! Alotan kirjotteleen tänne vähän kuulumisia täältä maailman toiselta puolelta. Tänne Kuala Lumpuriin muutosta on nyt kulunu tasan kaks viikkoo ja pikkuhiljaa alkaa tuntuun jo siltä etten ookkaan vaan lomamatkalla. Matkustaminen tänne näin kauas oli aika uuvuttavaa koska matkustusaika oli reilusti yli vuorokauden ja toi lentokoneessa nukkuminen ei oo oikeen mun juttu. Eikä tosiaan kaiken jännityksen ja tunnemyrskyn keskellä paljon pystynyt rentoutuun niin unta tuli sellaset 4-5h koko parin vuorokauden aikana. Lensin ensin Amsterdamiin ja sen jälkeen Hong Kongin kautta tänne Kuala Lumpuriin, jossa mua oli vastassa työntekijä yliopistolta. Tän jälkeen sain asunnon avaimet käteen ja mut ohjattiin korkeen valkosen talon 13A kerrokseen. Mun asunto on noin puolessa välissä tätä rakennusta ja oikeesti tää olis kerros 14, mutta numero 4 liitetään kuolemaan täällä päin maailmaa. Asun tällä hetkellä kolmen muun tytön kanssa, jotka ovat kaikki kotoisin eri maista, Kazakstanista, Bruneista ja Mauritiukselta.

Mulla on täällä oma huone, joka ei ole kovin suuri, mutta kyllä täällä seuraavat 4kk viettää. Suunnitelmissa olis muuttaa parin kaverin kanssa ehkä samaan rakennukseen. Täällä käy siivoojat siivoamassa yhteiset tilat pari kertaa viikossa ja täällä on myös pesukone, mikä oli positiivinen yllätys.Seuraavana päivänä tänne saapumisen jälkeen yliopiston opiskelijoiden tervetulotiimi järjesti päiväkierroksen Kuala Lumpurissa. Meitä lähti sinne kaks täyttä bussillista uusia opiskelijoita ja se oli hyvä tilaisuus päästä tutustuun tuleviin koulukavereihin. Ensimmäinen pysäkki oli Putrajayan moskeija. Se on yksi tän alueen ainoista moskeijoista, jonne pääsee turistitkin käymään sisällä. Sinne täytyi pukea päälle punainen kaapu ja kaikki näytti ihan kuin olis tullut suoraan Tylypahkasta. Moskeijaan mentäessä kengät täytyy jättää ulkopuolelle ja peittää hiukset hupulla. Moskeija oli tosi kaunis, täynnä koristuksia ja vaaleanpunainen. Tämän jälkeen käytiin katsomassa Istana Negaran palatsi, ja viimeisenä pysäkkinä oli Petronas tornit ja niiden alapuolella sijaitseva KL:n yksi suurimmista ostoskeskuksista Suria KLCC. Siellä pari kolme tuntia meni ihan hetkessä, eikä kerennyt edes käymään kuin muutaman kaupan yli 400:sta läpi. Tarkoitus oli käydä vielä suklaatehtaalla, mutta aika loppui kesken.

Aasiaan kouluun

Koulu alkoi siitä seuraavana päivänä perehdytyksellä. Ensimmäisenä päivänä oli luento ja yksi tunti tietotekniikan opetusta. Jouduin heti ensimmäisenä päivänä luokan eteen, ja olin kyllä ihan pihalla kuin lumiukko. Koulusta täällä tulee kyllä paljon haastavampaa kun lukiosta 😀 Täällä ei ihan mennä lukematta koko kolmee vuotta läpi.. Yhdellä on niin vahva aksentti ja hiljanen ääni etten saa puheesta mitään selvää, mutta muuten oon tykännyt opettajista.

Koululle kulkee ilmainen bussikuljetus yliopiston asunnoissa asuville, ja se on tosi kätevä tapa päästä liikkumaan varsinkin, kun yliopisto jakautuu moneen eri rakennukseen. Mulla on melkein kaikki tunnit Minesissa mikä on noin 6 – 7km päässä pääkampukselta. Tuntien ja luentojen välissä voi olla monenkin tunnin taukoja ja bussit ei välttämättä kulje sillain että pääsisi välissä käymään kotona, mutta koululla on onneks kahviloita, ravintoloita ja kauppa että pääsee syömään välillä. Ekalla kouluviikolla oli Malesia päivä, joka on kansallinen juhlapäivä eli saatiin vapaa päivä koulusta. Silloin meidän koululla juhlittiin Intialaisia juhlapäiviä ja mentiin yhdessä Kazakstanilaisen kämppikseni ja muiden kanssa katsomaan erilaisia tanssi- ja lauluesityksiä koululle. Tälläkin viikolla saatiin nauttia pitkästä viikonlopusta, kun saatiin torstai ja perjantai vapaaksi :)Nää pari ekaa viikkoa oon lähinnä ollut vaan täällä asunnon lähialueilla ja tässä samalla kadulla onkin Endah Parade -niminen pienempi ostoskeskus. Kuala Lumpur on täynnä kauppoja ja ostoskeskuksia joka lähtöön. Tämä on siis ihan täydellinen shoppailijan paratiisi! Hintataso täällä on kyllä naurettavan halpa Suomeen verrattuna, mutta isoimmissa ostoskeskuksissa on paljon kansainvälisiä vaateliikkeitä kuten Zara, Forever 21, Mango, H&M ja Bershka jotka on samaa hintaluokkaa kuin muuallakin. Ruoka on tosi halpaa kun vertaa Suomen hintoihin. Kävin syömässä intialaista ruokaa tässä asunnon vieressä olevassa ravintolassa muutaman mauritiuslaisen tytön kanssa ja mun annos tais maksaa jotain 0,55€ 😀 Malesialaista ruokaa en oo viä maistanut, mutta se on kyllä suunnitelmissa.

Lämpötilat on ollu joka päivä 29 – 35°C, mutta täysin kirkasta aurinkoista päivää ei oo ollut. Täällä on ollut nyt korkeimmat lukemat saastesumua vuosiin ja se on aiheuttanut monille päänsärkyä ja yskää, minkä takia suositellaan käytettävän maskia hengityksen suojana. Sadekuurojakin on ollut, mutta ihan kaatamalla ei oo satanut kuin pari kertaa. Sillon kun vettä sataa oikeen kunnolla, Suomen sade vaikuttaa ihan tihkutukselta ja ukkonen on kymmenen kertaa voimakkaampaa. Ei tarvinnut kun juosta katoksesta bussiin sisään muutama metri, niin oli ihan kun ois tullut suoraan suihkusta.

Ulkomaille opiskelemaan

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.