Troyen ajatuksia ulkomailla opiskelusta


Millaista on opiskella ulkomailla? 21-vuotias norjalainen Troye kertoo HeiHei:lle ajatuksiaan ulkomailla opiskelusta.* Hän opiskelee nyt kandidaatin tutkintoa Budabestissa, International Business Schoolissa.

S: Miksi halusit lähteä ulkomaille opiskelemaan?

T: ”Halusin lähteä ulkomaille, että saisin lisää kansainvälistä kokemusta ja oppisin muista kulttuureista. Lisäksi ajattelin, että opiskeluaika on sopiva hetki elää toisessa maassa ja laajentaa tuttavapiiriä kansainväliseksi.”

S: Miksi valitsit juuri Unkarin ja IBS:n kohteeksesi?

T: ”Serkkuni opiskelee 4. vuotta täällä, ja  kun olimme perheillallisella, hän suositteli koulua minulle. Tein hieman tutkimusta itsekseni, ja IBS vaikutti mielenkiintoiselta koululta ja Unkari hyvältä ja etenkin norjalaiselle halvalta maalta lähteä.”

S: Miltä tuntui aloittaa opinnot uudessa maassa? Oliko helppoa löytää ystäviä? Entäs kielimuuri?

T:  ”Aluksi jännitti tietysti vähän lähteä maahan, jossa en ollut koskaan edes käynyt. Onneksi minulla oli kuitenkin entuudestaan siellä norjalaisia tuttuja (serkkuni). Tutustumisviikolla sain muutenkin tosi paljon kavereita helposti. Kaikki opiskelijat halusi kavereita, joten niihin oli helppo tutustua. Kielikään ei ollut mikään ongelma. Luentojen englanti on aika helposti ymmärrettävää, ja kavereiden kanssa puhun myös englantia. Tietysti se (kielimuuri) voi aluksi olla hieman pelottavaa, mutta siihen tottuu nopeasti.”

S: Mitä mieltä olet Budabestista?

T: Tämä on varsinainen opiskelijoiden maa, ja kaupunki on todella upea! Eläminen täällä on todella halpaa, erityisesti norjalaiselle. Yöelämä ja shoppailu on tosi hyvätasoista, ja hinnat halpoja, niin kuin mainitsinkin. Unkarilaiset eivät ole parhaimmillaan asiakaspalvelussa, mutta kaikkeen tottuu. Mielestäni kaupunki on mahtava, tosin hieman normaalia varovaisempi pitää olla.

S: Mitä haluaisit sanoa ulkomailla opiskelua pohtiville nuorille?

T: Voi olla pelottavaa ottaa se ensimmäinen askel, mutta se on vain se alku. Totut uuteen elämään ennen kuin huomaatkaan. Suosittelen kaikille ulkomailla opiskelua. Pääset kokemaan erilaisia kulttuureja, ja laajentamaan ystäväpiiriäsi kansainväliseksi. Nyt on paras hetki lähteä ulkomaille ja kokea maailma. Ulkomailla opiskelemalla voit osoittaa olevasi kiinnostunut uusista ympäristöistä, ja omaavasi rohkeutta kokeilla jotain uutta. Suosittelen siis lämpimästi kaikille ulkomaille lähtöä!

 

International Business Schoolissa voit opiskella kauniissa Budabestin kaupungissa esimerkiksi diplomatiaa tai liiketoimintaa. Opinnot maksavat 660e/kk, asuminen kampuksella 260e/kk. KELALTA saat tukea 1100e/kk. Tuki riittää siis kokonaisuudessaan opiskeluun, asumiseen ja ruokaan Budabestissa. Jos haluat viettää iltoja ulkona, tai ostaa välillä vaatteita, kannattaa säästää vaikka kesätöiden tienestit ennen lähtöä.

Maisteriopintoja löytyy HR:stä ja kansainvälisestä liiketoiminnasta. Wienin kampukselta myös markkinoinnin ja taloushallintoa.

Katso lisätietoa International Business Schoolista!

Tutustu myös IBS:n omiin sivuihin!

Jos opiskelu täällä kiinnostaa, kannattaa varata ilmainen käyntiaika HeiHei:n opintoneuvojalle. Käynti ei velvoita mihinkään, saat esitteet ja kasan tietoa kotiinvietäviksi.

*Haastattelu käännetty Suomeksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.