I got a ticket for the long way round


London calling

 

Viime viikolla sain koululta viimein paperit, että olin varmasti päässyt opiskelemaan University of Greenwichiin, Lontooseen. Koko hakuprosessin aikana oli sellainen olo, että en minä ole mihinkään muuttamassa ja jättämässä kaiken tutun ja turvallisen, ja jättämässä kaiken tutun ja turvallisen taakseni. Samassa kirjekuoressa, jossa oli minun hyväksymiskirjeeni tuli myös läjä oppaita ja lista asioista/ tavaroista, jotka pitää olla hoidossa ennen kuin saavun Englantiin.

Siitä lähtikin kunnon rumba käyntiin! Peitot ja tyynyt piti käydä hankkimassa Jyskin alesta, lentoliput varata, töihin piti soittaa ja antaa kahden viikon irtisanomisaika, passi uusia, KELAlle nopeasti laittaa liput ja laput, sekä soittaa pankkiin ja varata aika. Kun aikaa on vajaa kuukausi, hoidettavien asioiden lista tuntuu loputtomalta. Asioita ei todellakaan kannata jättää viime tinkaan, josta minä olen varoittava esimerkki, mutta koska olen hieman taikauskoinen, en halunnut pilata mahdollisuuksiani varaamalla lennot ja hakemalla tuet ennen kuin päätöksestä oli mustaa valkoisella.

Kun lento oli varattu, todellisuus iski viimein. Lento oli varattu vain yhteen suuntaan: Heathrow, Lontoo. Onneksi Greenwichin yliopisto on järjestänyt haun kentältä, joten uudet opiskelijat löytävät varmasti sinne minne heidän pitääkin. Pari päivää sitten sain koululta viestin, että minulla on tutori vastassa, kun laskeudun Lontooseen. Greenwichin yliopistolla on kaikille kansainvälisille opiskelijoille tervetuliaisviikko, jolloin meille kerrotaan enemmän koulusta, elämästä ja asumisesta Iso-Britanniassa, ja muuta hyödyllistä kuten miten hankkia brittiläinen pankkitili ja terveydenhuolto.

Tervetuliaisviikko ei kuitenkaan ole pelkkä napakka info-viikko, vaan mukaan mahtuu paljon hauskoja aktiviteetteja kuten matka London Dungeoniin, Harry Potter –studiolle. Viikon kruunaa Freshers Ball, joka nimestä päätellen on tanssiaistyyppinen tapahtuman kaikille meille ekan vuoden opiskelijoille. Sitä innolla odotellessa!

Ensi viikolla on jo sitten hyvästien aika ja kavereiden kanssa on tässä läksiäisiä suunniteltu ennen kuin on aika lentokentälle saattueen kera. Se olisi sitten kyynelten täyttämä HeiHei Suomi ja Hello London!

Miia M.