Tessan kokemuksia Asia Pacific Universitysta – part. 2


Moikka! Ajattelin kirjottaa nyt näin 4kk kokemuksella vähän mietteitä tästä kyseisestä koulusta missä opiskelen. Asia Pacific University eli APU on siis kyseisen yliopiston nimi ja se on tällä hetkellä kaikista monikulttuurisin yliopisto koko Aasiassa!

Ulkomaille kouluun

Tässä kyseisessä koulussa on opiskelijoita yli 100:sta eri maasta ja se on yks tän yliopiston parhaista puolista. Täällä on saanut tutustua erilaisiin ihmisiin ympäri maailmaa, ja se on jo näinkin lyhyessä ajassa opettanut ainakin mua itteeni olemaan paljon avoimempi ja suvaitsevaisempi ihminen. En olis ikinä uskonut tutustuvani näin monesta eri kulttuurista tulevaan ihmiseen, ja oon saanut tavata ihmisiä maista joita en tiennyt ees olevan olemassa. APU:ssa järjestetään monia tapahtumia ja eri maiden juhlia.

Meillä kulkee koulubussi, joka maksaa erikseen noin 6,5€/kk ja se on kyllä tosi kätevä tapa kulkea kouluun ja varsinkin kun tää yliopisto jakautuu vielä tällä hetkellä eri kampuksiin. Tämän hetkisten tietojen mukaan uuden kampuksen pitäis valmistua ens vuoden keväällä, mutta saa nyt nähdä ehtiikö se kevääksi. Tässä on linkki uuden kampuksen esittelyvideolle siitä kiinnostuneille: https://www.youtube.com/watch?v=gIsMC4vT9JM

Toiset opettajat on aika vaativia ja jotkut taas on tosi kilttejä. Täällä painotetaan näin aluksi ainakin meillä bisnes puolella ryhmäprojekteja, millä on omat hyvät ja huonot puolensa. Ihan aluksi kun piti valita ryhmät, niin oli vaikea sanoa muista, miten ne tekee töitä ja kuinka hyviä ne on, joten tuli valittua ei niin toimivia ryhmiä. Nämä projektit on useimmiten puolet koko kurssin arvosanasta, joten kannattaa valita ryhmät huolella. Tällä hetkellä oon saanut tulokset vaan yhdestä projektista, mikä oli kaikista vaikein mulle itelle koska en oo ennen opiskellut mitään IT:seen liittyvää. Sain siitä A:n mikä oli kyllä tosi kiva yllätys!

Asia Pacific University of Technology and Innovation, Malesia

Asia Pacific University of Technology and Innovation, Malesia

Kampusten palvelut vaihtelee aika paljon, pääkampuksella ei ole muuta kuin yksi kahvila, mutta ihan kävelymatkan päässä toiselta kampukselta löytyy sitten paljonkin ravintoloita. Mines-kampuksella missä mä opiskelen, on 4 eri kahvilaa ja ravintolaa, joten valinnanvaraa syömiselle löytyy. Kampuksilta löytyy ihan kohtuu hyvät kirjastot ja kunhan maksat kirjastomaksun, niin sieltä saa lainata kirjoja.

Yliopistolla on tervetulotiimi, jossa on osana yliopiston opiskelijoita ja joiden tarkotuksena on toimia apuna uusille opiskelijoille, järjestää tapahtumia ja retkiä sekä työskennellä koulun toimistolla. Jokaiselle sisäänotolle järjestetään yö- sekä päiväkierros Kuala Lumpurin keskustassa, itse osallistuin vain päiväkierrokselle, josta kirjoitin ekassa postauksessa. Tervetulotiimi järjesti myös retken Port Dicksoniin, joka on lähin ranta Kuala Lumpurista sekä freshmenpartyn, joka oli mulle itselle erittäin tylsä, koska kyseessä oli alkoholittomat bileet. Mutta osa porukasta vaikutti kuitenkin nauttivan, joten se riippuu ihan ihmisestä että kannattaako osallistua.

Kaiken kaikkiaan sanoisin että kokemus tästä yliopistosta on hyvä, ja oma asenne ja suhtautuminen tekee tosi paljon. Jos suunnittelet hakevasi opiskelemaan tähän yliopistoon tai Malesiaan ylipäätään, niin multa saa kysellä jos tulee jotain mieleen!

 

Aasiaan yliopistoon
♥ Husa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.