Ei, juu, vaarinhousut (asiaa koulujen valinnasta)


Koulujen valinta ei ollut ihan yksinkertaista, sillä haluan tietysti mukaan vain oikeasti hyviä oppilaitoksia ja kaikkihan ovat omasta mielestään hyviä. Kiitos kuitenkin lokakuussa Berliinissä järjestettävien ICEF -messujen, koulujen tapaamiset hoituivat erittäin kätevästi. Messuilla tavataan noin 15 minuutin ajan kouluja, joiden kanssa on sovittu tapaaminen etukäteen. Vähän niin kuin speed-datingia, mutta business-fokuksella. Tapasin parin päivän aikana 33 koulun edustajaa. Rankkaa oli, mutta messuilla oli onneksi kiva tunnelma ja taivaalliset ruoat (!).

Koulujen valinnassa minulla oli muutama vähimmäiskriteeri, jotka koulun piti täyttää päästäkseen mukaan.

    1.  Koulun piti olla akkreditoitu. Akkreditointi tarkoittaa sitä, että opetuksen laadun on arvioinut joku puolueeton taho.  Tämä siksi, että yksityisen koulun voi perustaa kuka vaan eikä opetuksesta välttämättä ole takuita. Tällä systeemillä voidaan kuitenkin varmistaa, että koulu on tasokas.
    2. Toisena kriteerinä oli, että koulusta saa virallisen tutkinnon mikä on suomalaiseen tutkintoon verrattavissa. Tämä halusin siksi, että voin varmistua siitä, että opiskelija oikeasti hyötyy tutkinnosta. Lisäksi opiskelija voi näin siirtyä jatkamaan opintojaan Suomeen kandivaiheen jälkeen, jos niin haluaa. Vinkkinä vielä opiskelijoille, että haku suoraan maisterivaiheeseen on paljon helpompaa kandivaiheeseen!
    3. Kolmantena kriteerinä oli, että lähtijä saa tutkinto-opintoihin KELAn tukea  

Tähän mennessä mukaan hyväksytyt korkeakoulut:

Swiss Hotel Management School, Sveitsi

International Business School, Unkari ja Itävalta

Fontys University of Applied Sciences, Hollanti

London School of Business and Finance, Englanti

Universidad Europea de Madrid, Espanja

Lisäksi mukaan otettiin vielä COINED, joka tarjoaa espanjan kielikursseja, työharjoittelua sekä vapaaehtoistyömahdollisuuksia ympäri Etelä-Amerikkaa.

Koulujen etsiminen on koko ajan käynnissä oleva prosessi, eli uusista tulokkaita tietoa myöhemmin!

Terkuin,

-S

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.