Miksi Aasia opiskelukohteena on se ”next big thing”


Suomalaiset lähtevät yhä sankemmin joukoin ulkomaille opiskelemaan. Vuosi 2012 maailmalla oli jopa 6000 suomalaista, ja tämän lisäksi vielä 16 000 vaihto-opiskelijaa (CIMO, 2013). Se on hurja määrä, ja herättää ehkä joissain kysymyksen miksi näin moni haluaa ulkomaille vaikka meillä on hyvä ja ilmainen koulutus.

Suomalaisista nuorista on tullut rohkeita, kansainvälisiä ja päämäärätietoisia. Enää ei olla samassa työssä vuosikymmeniä, vaan on tavallista saada monta eri ammattia. Nuoret perustavat enemmän yrityksiä kuin koskaan, matkustelevat enemmän ja puhuvat kieliä aiempia sukupolvia paremmin. Ulkomaille lähtöön on kuitenkin myös monia käytännön syitä. Jotkut tahtovat välttää vuosien pääsykoerumban, toisilla on ehkä heikko todistus ja he etsivät helpompaa reittiä koulun penkille, joillain on aiempaa kokemusta ulkomailla asumisesta tai sukulaisia ulkomailla. Toiset lähtevät talvea pakoon, jotkut haluavat koetella itseään, tai vain saada uusia kokemuksia tai uutta suuntaa elämälleen.

Myös asenne yrityksissä on muuttumassa ulkomaisia tutkintoja kohtaan. Moni osaa arvostaa ulkomailla opiskelleen kielitaitoa, itsenäisyyttä, sosiaalisia taitoja ja kansainvälisyyttä. Jatkuvasti globalisoituvassa maailmassa ymmärretään, että ne ovat tärkeitä ominaisuuksia myös työntekijälle. Ulkomailla opiskelusta on tullut arkipäivää.

aasiaan opiskelemaaan

Eurooppa vielä suosituin

Suurin osa suomalaisista lähtee Eurooppaan opiskelemaan. Lähes 90% sijoittuu johonkin Euroopan maahan. Englanti, Ruotsi ja Viro ollen näistä suosituimpia. Viime aikoina myös Etelä-Eurooppa on alkanut nostaa päätään. Monessa yliopistossa on englannin kielisiä ohjelmia, joten maalla ei siinä mielessä ole niin merkitystä. Koulutus on yhtenäistettyä, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että kandidaatin tutkinnon suoritettuaan opiskelija voi hakea toiseen Euroopan maahan opiskelemaan maisteriksi. Lisäksi esim. lääkäriksi opiskellut voi pienen paperiselvittelyn jälkeen toimia toisessa euroopan maassa lääkärinä.

Viime aikaiset talouden tapahtumat ovat syöneet suomalaisten uskoa EU:n tulevaisuuteen. Eurokriisi koskettaa myös meitä. Ehkä siksi, tai ehkä siitä riippumatta myös Aasia on alkanut kiinnostaa opiskelukohderintamalla.

Miksi Aasiaan?

Aasian talouskasvu on ollut viime vuosikymmeninä todella huimaa. Nopeiten on kasvanut Kiina, Malesia, Intia ja Thaimaa (Ulkoministeriö). Epäilystäkään ei ole, etteikö tulevaisuuden maailmassa Aasialla olisi todella isoa roolia. Kaukaa-viisaat ovat ehkä jo opetelleetkin kiinaa, thaita, intiaa tai malaijia (Malesian virallista kieltä).

aasiaan opiskelemaan

Aasian talouden kasvu on mahdollistanut myös palveluiden, kuten koulutuksen, tason nousun, ja nykyään PISA -tulosten ensimmäiset 6 parasta löytyvätkin kyseiseltä mantereelta (Suomi on vasta sijalla 12). Koulutus on siis Aasiassakin nykyään monin paikoin tasokasta, mutta se on silti halpaa. Lukukausimaksut ovat monin paikoin vain 10% Yhdysvaltojen yliopistojen hinnoista.

Aasian upea luonto, taivaallinen ruoka ja ystävällinen kansa ovat asioita, jotka ovat vetäneet ihmisiä matkailemaan sinne jo vuosikymmeniä. Talouskasvun myötä nyt myös yhä useampi päättää valita Aasian myös opiskelukohteekseen. Helpoten Aasiassa törmäät suomalaisiin opiskelijoihin Kiinassa, Thaimaassa, Japanissa ja Koreassa.

Nyt myös HeiHei Study&Travel on herännyt tähän muutokseen, ja kauttamme voi lähteä Malesian kuhisevaan metropoliin, Kuala Lumpuriin.

 

 

Asia Pacific University of Technology and Innovation

Asia Pacific University of Technology and Innovation

Asia Pacific University of Technology and Innovationissa mitä tahansa informaatioteknologiasta liiketoimintaan tai vaikka pelien ohjelmoimiseen. Täältä voit valmistua esimerkiksi insinööriksi, diplomi-insinööriksi, devaajaksi, koodariksi, tekniikan alan suunnittelijaksi, tutkijaksi, yrittäjäksi, johtotehtäviin, HR spesialistiksi, talouspäälliköksi, markkinoinnin asiantuntijaksi.

Kaikki opiskelu tapahtuu englanniksi, ja valmistuessasi kädessäsi on tuplatutkinto APU:sta ja Staffordin yliopistosta (UK). Kampus sijaitsee Malesian monikulttuurisessa pääkaupungissa, Kuala Lumpurissa. Opiskelijoiden elämää helpottaa kampuksen lukuisat palvelut, kuten uraohjauspalvelut, asumispalvelut, kansainvälinen toimisto sekä personal counseling.

Katso lisätietoa koulusta sivuiltamme.

Facebookissa muuten tiedotamme, kun uusia aasialaisia kouluja tulee valikoimiimme. https://www.facebook.com/HeiheiTravel.

Facebook

Stay tuned!